Home » Kennisbank » Techniek » Crosstrainer bluetooth – wat het is en de voordelen

Crosstrainer bluetooth – wat het is en de voordelen

Wanneer je crosstrainer bluetooth heeft, dan heeft dat een aantal voordelen. Wij leggen hier uit wat bluetooth is en hoe je bluetooth kunt gebruiken om jouw trainingen leuker en efficiënter te maken.

crosstrainer bluetooth

Het bluetooth protocol heeft een eigen logo wat wijd en zijd bekend is. Aan dit logo zijn apparaten te herkennen die beschikken over het bluetooth protocol om data met andere apparaten uit te wisselen.

Wist je dat
Het Bluetooth logo een samenvoeging is van de initialen van Harald Blauwtand, dus de letters H en B, in het runenschrift

Crosstrainer bluetooth – Wat is bluetooth?

Bluetooth is een draadloos communicatie protocol waarmee gegevens tussen verschillende apparaten, op korte afstand van elkaar, onderling uitgewisseld kunnen worden. Het is een standaard protocol wat gebruikt maakt van radiogolven op de 2,4 Ghz-band frequentie.
Het is in 1994 ontwikkeld door een Nederlander in dienst van het Zweedse bedrijf Ericsson. Het doel was een via een radioverbinding communicatie tot stand te brengen tussen mobiele telefoons en andere apparaten, zodat er niet allemaal kabeltjes nodig waren. Al snel bleek dat het bluetooth protocol voor meerdere doeleinden geschikt was en is inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Bluetooth is een 1:N protocol. Dat wil zeggen dat 1 apparaat met meerdere apparaten data uit kan wisselen. Wij gaan in dit artikel niet in op alle mogelijkheden maar beperken ons tot die functionaliteit die meerwaarde biedt voor een crosstrainer.

Crosstrainer bluetooth – Wat zijn de voordelen?

Een crosstrainer die over bluetooth beschikt, biedt je een paar extra mogelijkheden. Deze mogelijkheden geven jou een aantal voordelen bij jouw trainingen. Wat kan je er mee:

• Koppelen met een hartslagband
    Door jouw crosstrainer aan een hartslagband te koppelen, kun je jouw hartslag heel precies meten. Alhoewel sommige crosstrainers ingebouwde sensoren hebben voor het meten van jouw hartslag verdiend een hartslagband toch de voorkeur. Een sensor meet de hartslag minder precies en je moet je handen op de juiste plaats hebben.
  • Gebruik maken van fitness apps
    Via bluetooth kunnen fitness apps data uitwisselen met de computer van jouw crosstrainer. Hierdoor krijg je extra functionaliteiten die jouw training leuker maken. Welke functionaliteiten dat zijn hangt af van de app die je gebruikt. Lees meer over verschillende crosstrainer apps en welke functionaliteiten ze bieden.

Veel gestelde vragen