Home » Blog » Walkingpad of wandelband kopen – thuis/kantoor

Walkingpad of wandelband kopen – thuis/kantoor

  • door
walkingpad-of-wandelband

Ben je op zoek naar een walkingpad of wandelband dan vind je hier een heleboel informatie over walking pads. We leggen uit wat een walkingpad precies en of kan je wandelen op een gewone loopband.
Waar moet je op letten als je een wandelband of walkingpad kopen gaat. Wanneer je een wandelband voor ouderen kopen gaat zijn er nog een paar extra dingen waar je op moet letten. Niet alleen zijn wandelbanden voor thuis tegenwoordig populair, maar ook een wandelband voor kantoor wordt steeds meer gebruikt.
Of dat kantoor nu thuis of bij een bedrijf is maakt niet uit. Een walkdesk is uitermate geschikt om achter je bureau in beweging te zijn.

Wat is een walking pad of wandelband?

Een walking pad of wandelband is een compacte loopband die geschikt is om op te wandelen. De maximale snelheid van de loopband ligt tussen de 6 en 8 km/u. Er bestaan wandelbanden met motor maar ook zonder motor.

Ideaal om thuis of tijdens het werk te bewegen. Je hebt wandelbanden die speciaal geschikt zijn voor achter een bureau, maar ook wandelbanden die beter geschikt zijn voor ouderen. Het is maar net wat jouw situatie is welke de beste walkingpad voor jou is.

Wandelband voor ouderen

Ben je op zoek naar een wandelband voor ouderen dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De meeste wandelbanden hebben geen handgreep en worden bediend met een afstandsbediening. De vraag is of een wandelband zonder handgreep fijn is voor oudere mensen.

Het is een fijn als het evenwichtsgevoel wat minder is (en dat geldt ook voor mensen die jonger zijn) dat je steun kunt zoeken aan de handgreep. Zeker bij het starten en stoppen. Voordeel van een handgreep is dat de bediening dan ook niet via een afstandsbediening gaat.

Nadeel is dan natuurlijk wel dat het geheel weer wat meer ruimte inneemt. Wat je ook kunt overwegen is om een ‘gewone’ loopband te kiezen. Je al heel goede hardloopbanden die niet duur zijn, maar prima geschikt om op te wandelen.

Hardloopband of wandelband kopen?

We gaven het al eerder aan. Je kan in plaats van een wandelband ook overwegen om een hardloopband te kopen. Er zijn hardloopbanden die net zo duur zijn als een wandelband. Op een hardloopband kan je prima wandelen. Het grote voordeel is dat je er ook op kunt joggen. Zeker als je met meerdere verschillende gezinsleden in huis gebruik maakt van de band is de kans groot dat iedereen van het apparaat gebruik kan maken.

Voor gebruik achter een bureau is het wat minder handig om een hardloopband te gebruiken. De handgreep zal in de weg zitten. Ook lijkt werken achter een bureau en joggen niet de ideale combinatie. Je kan dan beter op zoek gaan naar een walkdesk die daar speciaal voor geschikt is.

Onze favoriete wandelbanden

Hieronder vind je een overzicht met onze favoriete wandelbanden. Deze staan in willekeurige volgorde. Het is niet mogelijk de allerbeste aan te wijzen omdat iedereen verschillende wensen heeft.

Beste voor thuis of kantoor: Loopband Senz Sports M500

Deze wandelband is zeer geschikt om thuis of op kantoor aan jouw dagelijkse hoeveelheid stappen te komen. Stijlvol en compact en eenvoudig te bedienen. Lees ook de Senz Sports M500 review als je meer te weten wilt komen over deze wandelband.

Bekijk de beste aanbieding voor de Senz Sports M500 loopband

Laatste Amazon prijsupdate was: 30 mei 2022 12:55

Xiaomi walkingpads

Xiaomi is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt van fitness artikelen. Xiaomi is een Chinees merk wat oorspronkelijk bekend is van smart producten zoals smartphones, tablets en wearables. De kwaliteit van hun producten wordt steeds beter, en nu hebben ze dus ook walking pads in hun portfolio.

De reden dat we de wandelbanden van Xiaomi speciaal noemen in een aparte paragraaf is omdat dit merk wel hele mooie spullen maakt en echt de concurrentie met de Europese producten aan kan. Kijk maar eens naar de Xiaomi walkingpad A1 Pro en de Xiaomi walkingpad R1 Pro. Het is aan jou natuurlijk om te bepalen of je voor een Chinees product kiest of het toch liever iets dichter bij huis zoekt.

Walkingpad voordelen

Wat zijn nu de voordelen van een wandelband? Met een walkingpad kan je lekker thuis of achter je bureau aan (een deel) van je dagelijkse beweging komen. Zo is algemeen bekend dat regelmatig meerdere keren per dag bewegen heel erg goed voor iedereen is. Met een walking pad kan dat dus, ongeacht of het regent of je achter je bureau aan het werk bent.

De wandelband voordelen daar hoort ook bij dat een wandelband erg compact is en een relatief goedkoop fitness apparaat. Doordat hij zo compact is en licht en gewicht kan je hem makkelijk opbergen. De motor is een stuk lichter dan bij een hardloopband en er bestaan ook walking pads zonder motor.

nv-author-image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.