☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Ontspannen in een hangmat na een intensieve crosstrainer-training

Sporten en mindfulness lijken voor veel mensen misschien twee verschillende werelden, maar ze vullen elkaar juist heel erg goed aan. Een intensieve workout op bijvoorbeeld de crosstrainer kan fysieke stress losmaken. Wat is er dan beter dan daarna te ontspannen in een hangmat? In dit artikel gaan ik in op hoe een hangmat je kan helpen bij mindfulness en ontspanning. Ik bespreek ook de verschillende soorten hangmatten, waaronder mijn favoriet voor thuis: de hangmat met standaard.

Soorten hangmatten: de hangmat met standaard

Een hangmat kun je op verschillende manieren ophangen. Aan bomen, tussen palen of zelfs binnen aan het plafond. Maar een hangmat met standaard biedt veel gemak. Je kunt hem makkelijk verplaatsen en hij staat binnen no-time. Ideaal voor mensen die houden van flexibiliteit en comfort. Het grote voordeel is ook dat je geen bomen hoeft te beschadigen om de hangmat op te hangen. Twijfel je dus over een hangmat voor thuis? Dan kies je het beste voor de variant met een standaard.

Waarom een hangmat na de crosstrainer?

Nu je weet welke hangmat je het best kunt kiezen, gaan ik dieper in op de voordelen van het gebruik van een hangmat na een intensieve crosstrainer-sessie.

De ideale slaappositie

Een hangmat zorgt ervoor dat je lichaam zich in een ideale slaappositie begeeft. Je rug blijft recht en je hoofd wordt lichtjes verhoogd. Dit helpt niet alleen voor een goede nachtrust maar geeft ook een uitstekende manier om je rug te ontspannen na een workout. Ik weet dat sommige mensen die net beginnen met trainen op een crosstrainer wel eens last kunnen hebben van de lage rug. Naast een goede warming-up, cooling down en core training / rekken, is het goed om ook aan je ontspanning te denken.

Hangmat met standaard

Snel in slaap vallen

In een hangmat val je sneller in slaap. Dit kan komen door de comfortabele positie waarin je ligt of door het zachte schommelen. Vooral na een vermoeiende crosstrainer-sessie kan dit een uitkomst bieden. Een lekker middagdutje in de tuin in een hangmat zou ik dan zeker aan kunnen raden!

Diepere slaap

In een hangmat bereik je sneller de REM-slaap, de diepste vorm van slaap. Dit kan je mentale gezondheid verbeteren en bijdragen aan een betere stemming en werkprestaties. Ideaal om te combineren met regelmatige crosstrainer-trainingen.

Over de diepe slaap

REM-slaap, oftewel Rapid Eye Movement-slaap, is een belangrijke slaapfase voor verschillende mentale en emotionele processen. Tijdens REM-slaap vindt er onder meer consolidatie van het geheugen plaats. Dit houdt in dat informatie en ervaringen die je overdag opdoet, beter worden opgeslagen. Daarnaast speelt REM-slaap een rol bij emotionele verwerking. Emoties en ervaringen krijgen een plek, wat bijdraagt aan emotionele stabiliteit. Ook is deze fase belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Niet te vergeten, de meeste dromen vinden plaats tijdens de REM-slaap. Hierdoor is deze slaapfase niet alleen belangrijk voor fysieke rust, maar ook voor mentaal en emotioneel welzijn.

Geen drukpunten

Een hangmat vormt zich naar je lichaam en verdeelt de druk gelijkmatig. Zo zijn er geen specifieke drukpunten, wat zorgt voor een zeer ontspannen ligpositie. Dit kan je spieren helpen ontspannen na een zware crosstrainer-sessie.

De kalmerende werking van schommelen

De schommelende beweging van een hangmat heeft een kalmerend effect op je brein. Zo kom je nog sneller tot rust. Een welkome aanvulling op de mentale uitdaging die een crosstrainer workout soms kan zijn.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.