☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Aerobic stepper kopen – step aerobic

Waar moet je op letten wanneer je een aerobic stepper kopen gaat om thuis aan steps aerobic te doen? Alhoewel een aerobic step, ook wel fitness stepbank genoemd, niet een hele grote uitgave is, wil je natuurlijk wel de beste aerobic stepper voor jou kopen.
Verder helpen we je op weg met wat steps aerobic is, vertellen over de verschillende soorten workouts en delen ervaringen. Wist je dat de aerobic step vroeger alleen gebruikt werd voor steplessen op de sportschool maar dat er in de loop van de tijd veel en veel meer workouts ontwikkeld zijn? Kracht en cardio, een stepper mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je thuis aan je conditie wilt werken. Dus lees snel verder!

Wat is een aerobic stepper?

Een aerobic stepper is een trainings hulpmiddel welke op meerdere manieren gebruikt kan worden. Het is een verhoogd plateau op 4 poten waar je op en af kunt stappen. Met extra spacers kan je de hoogte van de stepper variëren. Maar je kunt er nog veel meer, welke trainingen je kunt doen gaan we later aan je uitleggen.

Eerst nog iets over het ontstaan. Reeds in de 80er jaren werd er onderzoek gedaan naar de invloed van traplopen op je gezondheid. Voor die tijd werd echter al aangenomen dat traplopen goed voor je hart was. Traplopen is immers al duizenden jaren oud.

Vervolgens is step aerobics als fitness oefening ontstaan en werd steeds populairder. In 1995 werd step aerobics door 11.5 miljoen mensen gedaan in sportscholen. Inmiddels is de sport steeds meer ontwikkeld en wordt de aerobic stepper ook voor andere oefeningen gebruikt. Daarover later meer.

TOP 5 – Beste aerobic stepper

Wil je snel een fitness stepper hebben en niet zelf op zoek gaan dan hebben we hieronder onze top 5 beste fitness steppers op een rijtje gezet. Ga je toch zelf op zoek lees dan onze kooptips.

Beste step voor zware trainingen:
W.O.D. Fitness Step pro XL

Wil je zwaar trainen dan is dit jouw fitness step. Extra groot en extra zwaar belastbaar en 3 verschillende hoogtes. Alle specificaties van deze ultieme fitness step voldoen aan de eisen voor de zwaarst mogelijke trainingen. Uiteraard kan je ook wat minder zwaar trainen. Kortom een alleskunner.
Lees ook onze W.O.D. Fitness Step pro XL review voor nog meer informatie

Belastbaar tot 200 kg en toch maar een eigen gewicht van 6 kg.
Een extra groot oppervlak van 98×38 cm en 3 hoogtes van 15, 20 en 25 cm.

Beste professionele stepper: Les Mills Smartstep

De mooiste en de beste. Ontwikkeld voor Les Mills en volgens specificaties van Les Mills. Les Mills is een grote wereldwijde organisatie die als doel heeft fitness op de kaart te zetten en naar een hoger niveau te tillen.
Deze professionele stepper wordt in heel veel sportscholen gebruikt en is een absolute eyecatcher maar ook nog eens heel functioneel. Natuurlijk, zou je bijna zeggen. Zeker wanneer je onze Les Mills Smartstep review hebt gelezen.

Beste klassieke stepper: Reebok Studio Step

Deze mag niet in de lijst met beste fitness steppers ontbreken. Reebok is de nestor op het gebied van step banken. Reeds in 1989 werd deze iconische klassieker voor het eerst op de markt gebracht.

Uiteraard is het product steeds door ontwikkeld tot wat nu de Reebok Studio Step is. Door velen nagemaakt maar niet altijd geëvenaard. Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.
Lees ook onze Reebok Studio Step review.

Beste stepper voor thuis: Aerobic Step Focus Fitness

Van het vertrouwde merk Focus Fitness, het eigen merk van Betersport. Niet te duur, het prijsverschil met de 3 eerder genoemde fitness steppers is groot. Toch doet deze stepper er niet veel voor onder, ideaal voor thuis dus. Veel tevreden gebruikers gingen je voor.

Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar

Beste budget stepper: Fitness stepbank merkloos

We hebben even moeten zoeken maar deze merkloze stepbank hebben we gekozen als beste budget stepbank. Alle grbuikers zijn alleen maar positief in hun review over deze fitness stepbank. Toch zouden wij voor de Aerobic Step van Focus Fitness gaan die we eerder verkozen tot beste stpeer voor thuis.

Aerobic stepper kopen: waar je op moet letten

Een aerobic stepper is een redlijk simpe maar zeer effectief hulpmiddel om te trainen. Neemt niet veel ruimte in en is niet al te duur. Toch biedt het je heel veel mogelijkheden om thuis te trainen. Heb je eenmaal een setup bank in huis dan kan je daar heel lang mee doen. Wel moet je natuurlijk de beste step bank kopen voor jou doeleinden. Met de volgende looptips gaat je dat zeker lukken.

 • Maximaal belastbaar gewicht
  Misschien is dit wel het belangrijkste punt waar je op moet letten. De aerobic stepper moet sowieso natuurlijk jouw gewicht kunnen dragen. Ga je krachttraining doen met gewichten, dan moet je dus het gewicht wat je gebruikt bij jouw lichaamsgewicht optellen.
  Verder is het zo dat hoe zwaarder belastbaar meestal ook betekent hoe duurzamer en hoe stabieler. Dus het belastbaar gewicht kan nooit te groot zijn, is deze te laag dan heb je een probleem.
 • Afmetingen van het oppervlak van de step bank
  Belangrijk is dat je voldoende ruimte hebt om op de stepper te kunnen staan. Houdt dan rekening met een minimale oppervlakte van 70×30 cm.
 • Voldoende grip
  Om veilig te kunnen trainen moet de bovenkant van de fitness stepper voldoende grip bieden, maar ook de onderkant van de pootjes, zodat de step bank niet verschuift tijdens jouw workout.
 • In hoogte verstelbaar
  De meeste fitness steppers zijn in hoogte verstelbaar. Belangrijk is dat dit gemakkelijk kan en dus snel. Ook is de hoogte en het aantal stappen iets om naar te kijken.
 • Gemakkelijk op te bergen
  Eigenlijk is dat meer een voordeel dan een eigenschap waar je op moet letten. Alle fitness steppers zijn in principe wel makkelijk op te bergen en/of mee te nemen
 • Prijs
  Ons Nederlanders zijn natuurlijk zuinig. Soms is het misschien beter iets meer geld uit te geven. Zo ook bij een fitness stepper. Voor iets meer geld haal je vaak veel betere kwaliteit in huis.

De voordelen van een aerobic stepper

Een aerobic stepper heeft heel veel voordelen. Het is misschien wel het goedkoopste, meest veelzijdige en meest efficiënte fitness apparaat voor thuis. Geschikt voor veel soorten workouts. Wil je een cardio workout doen? Gebruik de stepbank. Wil je krachttraining doen? Gebruik de stepbank.

Kortom voor weinig geld heel veel trainingsmogelijkheden. Ben je klaar dan kan je hem makkelijk opbergen, een fitness stepper is licht en neemt weinig ruimte in. Je kan hem dan ook makkelijk meenemen om op een andere plek te gebruiken. Iedereen in het gezin kan de stepper gebruiken. Ieder op zijn eigen manier.

De voordelen samengevat:

 • Veel verschillende trainingsmogelijkheden
 • Neemt weinig ruimte in
 • Weegt niet veel
 • Makkelijk mee te nemen
 • Niet zo duur als andere fitness apparaten
 • Werk aan jouw conditie, coördinatie en kracht
 • Erg goede aanvulling op trainingen op andere (cardio) fitness apparaten

Gezien het grote aantal voordelen en de geringe prijs zou iedereen die thuis gebruik maakt van andere cardio fitness apparatuur zoals b.v. roeitrainer, crosstrainer of loopband een aerobic stepper in huis moeten hebben. Deze kan je dan gebruiken om complementaire oefeningen te doen.
Hoe meer variatie in jouw workouts, hoe fitter je wordt.

Wat train je met een aerobic stepper?

Zoals al bij de voordelen genoemd kan je op veel verschillende manieren trainingen doen waarbij je de fitness step gebruikt. Denk hierbij aan kracht en cardio. In beide gevallen train je zowel je spieren, hart en longen als je coördinatie. Verder weten we natuurlijk dat sporten goed is voor jouw geest en mentale weerbaarheid.

Cardio training

Van oudsher is de fitness step een essentieel hulpmiddel bij step aerobics. Dat kan op de sportschool in groepslessen, maar kan ook prima thuis. Om toch het ‘groepsgevoel’ na te bootsen zoek je op youtube een step workout op, deze zijn er in overvloed, en je bent er klaar voor.

Je hebt alleen je stepbank nodig. Wil je de oefening wat zwaarder maken dan kan je overwegen een paar (lichte) handhalters te gebruiken. Het goed van een step aerobics is dat je jouw coördinatie en evenwicht/balans automatisch ook traint tijdens de cardio workout. Iets wat veel minder het geval is bij trainen op bijvoorbeeld een crosstrainer.

Krachttraining

Wil je de nadruk meer op het trainen van spierkracht leggen, dan vergroot je ook je mogelijkheden wanneer je een fitness stepper gebruikt. Let wel op dat het maximale belastbare gewicht van de stepbank dan toereikend moet zijn.

Je kan je explosiviteit en spierkracht van je beenspieren trainen door gerichte oefeningen te doen. Maar ook je bovenlichaam kan je onderhanden nemen door bijvoorbeeld grondoefeningen zwaarder (of lichter) te maken.

Denk bijvoorbeeld aan push-ups waarbij je of je voeten (zwaarder) of je handen (lichter) op de stepbank zet om variaties in de oefening aan te brengen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om je stepbank te gebruiken.

Lees ook eens ons artikel over bodypump oefeningen thuis om een indruk te krijgen van hoe je de aerobic stepper ook kunt gebruiken.

Meer informatie

Wist je dat een aerobic stepper in de volksmond ook wel de volgende benamingen kent:

 • Aerobic step. Aerobic steps
 • Step bank of stepbank
 • Fitness bank aerobic
 • Fitness step, Fitness stepbank
 • Stepbank
 • Trainingsstep

Overigens bestaan er ook mini steppers, maar dat is weer een heel ander product. Lees onze blog over een mini stepper kopen om daar meer over te weten te komen.

Wil je meer lezen over het ontstaan en de geschiedenis van step aerobics, lees dan dit artikel.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste aerobic stepper?

Dat is afhankelijk van wat je wensen zijn, bekijk onze top 5 aerobic steppers:
1e plaats: W.O.D. Fitness Step Pro XL,
2e plaats: Les Mills Smartstep,
3e plaats: Reebok Studio Step,
4e plaats: Aerobic Step Focus Fitness en
5e plaats: Fitness Stepbank zonder merk.

Is de aerobic step reebok een goede aanschaf?

Reebok is een iconisch merk en was de eerste producent van aerobic steps. Dus ja, met b.v. de Reebok Studio Step koop je een hele goede fitness step. Bekijk de verschillende uitvoeringen hier!

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.