☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Mini stepper: Kopen workout schema oefeningen en fitness

Wil je een mini stepper kopen of twijfel je nog en ben je op zoek naar informatie? Wij geven je hier heel veel informatie over een mini stepper kopen en gebruiken. Er zijn veel soorten mini steppers op de markt, wij belichten de beste steppers.
Ook informeren wij je over mini stepper oefeningen en een schema hoe je jouw workouts op de ministepper kunt indelen. Een ministepper wordt ook wel een swing stepper of twister stepper genoemd. We zullen deze benamingen in deze blog door elkaar heen gebruiken.

Wat is een mini stepper?

Een mini stepper is een klein fitness apparaat waarmee je een traploop beweging nabootst. Je kan deze met of zonder elastieken gebruiken, zodat je ondersteuning met je armen kunt geven. Het is een ideaal apparaat voor cardio training thuis, klein en betaalbaar.

De ministepper en andere soorten steppers

Om thuis cardio workouts te doen zijn er veel verschillende fitness apparaten op de markt. De mini stepper is klein en betaalbaar en dus voor iedereen bereikbaar. Dit in tegenstelling tot andere fitness apparaten, we noemen de stairclimber (duur) en grote steppers die een soort kruising tussen een crosstrainer en een stairclimber zijn.
Best veel verschillende fitness apparaten dus die wel verschillen maar ook weer op elkaar lijken in de zin dat ze hetzelfde doel beogen. In het volgende overzichtje zie je snel wat de onderlinge verschillen zijn.

Mini stepper

Stepper

Stairclimber


Waar is een swing stepper goed voor?

Ben je veel thuis, of dat nu is omdat je thuis werkt of gepensioneerd bent, dan beweeg je misschien niet regelmatig genoeg. Een mini stepper is dan ideaal om gedurende momenten op de dag even in beweging te komen.

Het grote voordeel is dat je jouw dagelijkse stappendoel kunt houden zonder dat je de deur uit hoeft. Naar buiten gaan om te wandelen is natuurlijk ook fijn, maar soms is dat praktisch niet zo handig.
Omdat een twister stepper zo lekker klein is, kan je deze makkelijk overal gebruiken, of het nu in de huiskamer, in de tuin, slaapkamer, of op het balkon is, hij is zo neergezet en weer opgeborgen.

Je kan zo op een thuiswerkdag makkelijk 3x op een dag even het zitten afwisselen met een kwartiertje bewegen.

Met een ministepper boots je een wandel cq traploop beweging na en traint zo je hart, longen en spieren. Op de meeste ministeppers is het mogelijk de weerstand te variëren. Zo kan je zonder je helemaal in het zweet te werken toch gezond bewegen.

Welke spieren gebruik je op de mini stepper?

Op de mini stepper gebruik je met name de volgende spieren:
– Hamstrings
– Quadriceps
– Kuiten
– Bilspieren
en in mindere mate
– Buikspieren
– Lage rugspieren
Wanneer je de elastieken gebruikt en je met je armen de loopbeweging flink ondersteund gebruik je ook je armen en schouders. Je maakt je cardio workout daardoor wel intensiever, maar je kweekt er echt geen spierballen door.

Overzicht mini steppers

Hieronder vind je een overzicht van mini steppers. Een aantal van deze mini steppers beschrijven we wat uitgebreider omdat deze mini steppers in onze ogen een beter keuze zijn, of om een andere reden het benoemen waard zijn.

Vreemde eend – de Sportstech DFX100 mini

De Sportstech DFX100 mini is een vreemde eend in de bijt. Maar we vonden deze Sportstech DFX100 mini toch interessant genoeg om hier te beschrijven. Het is geen mini stepper, maar een mini crosstrainer. Hieruit blijkt maar weer eens hoeveel verschillende soorten fitness toestellen er zijn.

Deze Sportstech DFX100 mini is bedoeld om zittend op de bank of op je bureaustoel te gebruiken. Je maakt een soort fietsbeweging, maar dan elliptisch. Ovaal dus, je voeten gaan meer naar voren en naar achteren dan omhoog en omlaag. Het grote voordeel is dat je deze dus onder je bureautafel kunt zetten en gebruiken kunt zonder dat je jouw knieën tegen de tafel stoot.

Je kunt dus bewegen en verder gaan met je werk. Een kritische kanttekening daarbij is dat je alsnog niet even van je werk los komt en dat het maar de vraag is of je beide dingen tegelijk goed kunt doen. Als man zijnde weet ik dat het mij niet gaat lukken 😉

Sportstech DFX100 mini hometrainer met app - beursprimeur 2020!

★★★★★
249,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 22 april 2024 21:47

Kenmerken

AfmetingenAfmeting: 63 x 51 x 33 cm
Breedte51 cm
Hoogte33 cm
Afmetingen inclusief verpakking69 x 45 x 36 cm (lxbxh)
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
VerstelbaarJa
UitklapbaarNee
In de doosDFX100 2x Chair Stopper Oplaadkabel Meertalige gebruiksaanwijzing NL, DE, EN, ES, FR, IT
In de doosDFX100 2x Chair Stopper Oplaadkabel Meertalige gebruiksaanwijzing NL, DE, EN, ES, FR, IT
InklapbaarNee
Product gewicht20 kg
Taal handleidingNederlands , Frans , Engels , Duits

Onze elliptische trainer vervangt de tijdrovende training met de loopband, crosstrainer, stepper en ergometer door een compacte kniebeschermende training onder je eigen schrijftafel. Dankzij het ruimtebesparende ontwerp past hij onder elke tafel, op kantoor of thuis. Door de geïntegreerde...

Mini stepper kopen? Waar je op moet letten

Ga je een mini stepper of fitness stepper kopen dan zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Ondanks dat het maar een klein apparaat is zijn er toch wel een paar dingen die het verschil kunnen maken in gebruik.

 • Verstelbare weerstand
  Met een verstelbare weerstand verhoog je de trainingsmogelijkheden. Meestal is de bediening geen issue, zoveel verschillende opties zijn er meestal niet.
 • Stappenteller
  Een stappenteller is handig om doelen te stellen en om na een work-out te bekijken hoe veel je gedaan hebt..
 • Belastbaarheid
  Het maximaal gebruikers gewicht is belangrijk. Zorg dat je daar zeker niet boven zit. Liever hou je een veiligheidsmarge aan zodat je aan de veilige kant zit.
 • Afmetingen en grip van de voetsteunen
  Het is belangrijk dat de voetsteunen groot genoeg zijn en voldoende grip hebben.
 • Wel of geen magnetische weerstand en koppeling met app
  Check ook de hierboven beschreven DFX100 voor de extra mogelijkheden
 • Stabiliteit
  De mini stepper moet voldoende stabiel zijn. Het eigen gewicht van de ministepper en het maximale lichaamsgewicht waarvoor een ministepper geschikt is zijn vaak een indicatie hoe goed de stabiliteit is. Hoe hoger hoe beter.
 • Weerstand van de elastieken
  In het geval van een swing stepper is de weerstand van de elastieken van belang. Soms worden er meerdere elastieken met verschillende weerstanden mee geleverd.

Je ziet, het is best nog een hele lijst. Hopelijk helpt het jou om de beste mini stepper te kiezen.

Meer informate

Nog meer informatie over de verschillende soorten steppers lees je hier.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.