☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Stairclimber of traploop apparaat – kopen of niet?

Ooit wel eens overwogen een stairclimber of traploop apparaat te kopen?
We hebben allemaal wel eens gemerkt dat traplopen best een inspanning is. Zeker wanneer je in het dagelijks leven drie trappen in een beetje tempo omhoog loopt dan merk je aan je ademhaling dat er iets gebeurt.
Tegenwoordig bestaan er fitnessapparaten die het traplopen stimuleren. Met een zogenaamde stair climber, in goed Nederlands traploop apparaat of traploop machine, kan je thuis een serieuze traploop workout doen.

Wat is een stairclimber?

Een stairclimber is een fitness apparaat die het trap op lopen simuleert en waarmee je een intensieve workout kunt doen. Waren ze vroeger alleen op de sportschool te vinden, steeds meer wordt de stair climber ook als thuis fitnessapparaat ontdekt.

Hybride fitnessapparaten

Je hebt fitness apparaten die heel duidelijk binnen één en dezelfde categorie vallen, maar ook fitnessapparaten waarvan dat wat minder duidelijk is. Bijvoorbeeld de Crosstrainer – ProForm Cardio HIIT Trainer. Dit fitness toestel wordt een crosstrainer genoemd, maar heeft geen lengtepas. Je kan dus eigenlijk niet de normale loopbeweging doen wat zo kenmerkend is voor een crosstrainer. Je maakt bewegingen alsof je op een trap loopt, maar toch is het geen stair climber.
Dat is allemaal niet erg, maar dat maakt het wel lastig zoeken voor jou wat het beste bij je past. Dat hoort er tegenwoordig bij, te veel keuzes. Zo lang dat zo is hebben we het eigenlijk heel erg goed met zijn allen.

Waar is een stairclimber goed voor?

Een stairclimber is goed om intensieve workouts te doen. Het is een ultieme calorieën verslinder. Je kan op dit fitnessapparaat al je energie kwijt. Het is een ideale HIIT trainer. Even de voordelen op een rijtje:
– Vrijwel geen schokbelasting, dus weinig kans op blessures
– Het kost weinig tijd, met een workout van 20 minuten ben je al flink bezig geweest
– Je traint jouw bilspieren, hamstrings en ook je kuiten
– Met zijwaartse stappen train je ook je heup- en abductor spieren, dan heb je wel een echte stairclimber nodig

Top 5 beste stairclimbers

Hoewel stairclimbers voor thuis niet zo heel lang op de markt zijn, wordt het aanbod toch steeds groter. Uit dit aanbod hebben we een selectie van 5 gemaakt. We bespreken ze hier stuk voor stuk. Omdat de ‘echte’ stairclimbers best behoorlijk duur zijn hebben we ook wat fitnessapparaten in het lijstje staan die wat lager in prijs zijn. Het type workout wat je kunt doen is echter wel hetzelfde. Zo is er voor ieder wat wils en kan je zelf kijken wat voor stair climber bij jou past.

SPIRIT fitness CSC900 Professional

Met deze SPIRIT fitness CSC900 Professional haal je als het ware een mini roltrap in huis. Hij kost dan wel wat, maar je hebt dan ook een zeer professionele traploop machine tot je beschikking.

SPIRIT fitness CSC900 Professional Stair Climber

8.795,00
Fitnesskoerier.nl
Prijs gecheckt op 19 februari 2024 21:51

Sole Fitness Stair Climber CC81

Sole Fitness Stair Climber CC81 (Stepper) - Uitstekende Garantie - Professioneel Cardio Toestel

2.395,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 februari 2024 21:51

Crosstrainer – ProForm Cardio HIIT Trainer

Alhoewel de ProForm Cardio HIIT Trainer geen echte stairclimber is, is het ook geen echte crosstrainer. Je ziet aan de specificaties dat de beweging meer op traplopen lijkt dan op de loopbeweging van een crosstrainer. We hebben hem daarom toch opgenomen in dit lijstje.
Lees ook onze Proform Cardio HIIT trainer review.

Bekijk de beste aanbieding voor de Proform Cardio HIIT trainer

Sportstech VC300 stepper

Helemaal een vreemde eend in de bijt is de Sportstech VC300. We wilden deze echter toch graag in de lijst opnemen. Het is echter meer alsof je een ladder opklimt als een trap. Zijwaartse stappen om je heup- en abductor spieren te trainen is sowieso niet mogelijk met deze Sportstech VC300. Maar hij is wel heel laag geprijsd en eigenlijk niet vergelijkbaar met de nummer 1 en 2 uit onze lijst.

Sportstech VC300 stepper - fitness thuis - vertical climber - inklapbaar

★★★★★
199,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 februari 2024 21:51

Stairclimber of crosstrainer – wat is het verschil

Een crosstrainer is wat beter bekend, met een crosstrainer wordt de loopbeweging nagebootst. Met een stairclimber wordt de loopbeweging trap op nagebootst. Dat maakt een heel verschil, je kan dus veel intensievere workouts doen op een stair climber. Welk fitnessapparaat je moet kiezen hangt af van je persoonlijke omstandigheden en voorkeur. Je wilt natuurlijk het liefst allebei zou ik denken. Dat is jammer genoeg niet voor iedereen mogelijk.
Wil je toch liever een crosstrainer kopen bekijk dan onze koopgids crosstrainers.

Meer informatie

Is een stairclimber of stepper voor jou veel te duur? Kijk dan ook eens of een mini stepper voor jou niet een ideaal fitness apparaat is om thuis in beweging te blijven.
Wil je meer weten over de verschillende soorten fitness apparaten die allemaal bedoeld worden als iemand het over een stepper heeft?
Lees dan hier het complete antwoord op de vraag: Wat is een stepper?

Veel gestelde vragen

Waarom gebruiken we niet trapklimmer als Nederlandse naam voor een stairclimber?

Met stairclimber weet iedereen dat er een fitnessapparaat bedoeld wordt. Een trapklimmer wordt in het Nederlands gebruikt als benaming voor een hulpmiddel om de trap op te komen voor mensen die slecht mobiel zijn. Daarom wordt traploop apparaat of traploop machine gebruikt

Waar moet je op letten bij het gebruik van een stairclimber?

– Sta goed rechtop, gebruik je core en schouders naar achteren, een ‘trotse’ houding
– Zet je voeten goed op de tredes
– Probeer je knieën iets gebogen te houden, zorg dat je niet overstrekt
– Voor de oefeningen geconcentreerd uit en zorg dat je niet te zwaar traint en de controle verliest.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.