☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Crosstrainer kopen: Waar op letten en informatie 2021

Wanneer je een crosstrainer kopen gaat, is het belangrijk om te weten waar je tijdens de koop op moet letten. Wij gaan hier uitgebreid op in.
Wat de voordelen en nadelen van een crosstrainer zijn weet je natuurlijk al wanneer je hebt besloten om een crosstrainer te kopen.
Deze informatie kan je allemaal helpen om de voor jou beste crosstrainer te kopen.
Wil je snel beslissen en weet je wat je budget is? Dan hebben wij hier in 3 prijs categorieën onze voorkeur op een rijtje gezet

Hoe kies ik een crosstrainer?

Het probleem, of liever gezegd de uitdaging, is dat er tegenwoordig zo veel keuze is met alles. Dus ook met crosstrainers. Voor veel mensen zal het beschikbare budget leidend zijn. Niet iedereen kan zich nou eenmaal de duurste crosstrainer verloorloven.

Wil je heel snel kiezen en niet te veel onderzoek doen dan hebben wij voor ieder budget onze top crosstrainer gekozen. Deze kan je hieronder zien.

Crosstrainer kopen: Top 3 – beste crosstrainer

Instapsegment

Focus Fitness Fox 5 iplus

14 trainingsprogramma’s
Geruisloos
Stabiel
Tot 150 kg lichaamsgewicht

Middenklasse

Senz Sports C7000

Senz Sports C7000

12 trainingsprogramma’s
verstelbare lengtepas
Stabiel
7 inch TFT touchscreen

Topklasse

Bowflex Max Trainer M10

Bowflex-Max-Trainer-M10

Gepersonaliseerde coaching
20 weerstandsniveau’s
Upper body training mogelijk
9,6″ inch touchscreen (Wifi)
Hartslagmeting geïntegreerd

Beste budget crosstrainer voor thuis

Ben je op zoek naar een goedkope crosstrainer die geschikt is voor thuis, dan is de Focus Fitness Fox 3 misschien voor jou de beste keuze. Wij hebben hem in ieder geval boven aan het lijstje staan. Wil je weten waarom lees dan onze Focus Fitness Fox 3 review. Deze Focus Fitness Fox 3 is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen. Wat het verschik is tussen deze modellen kan je ook in onze review lezen.

Afmetingen van de crosstrainer

De ene crosstrainer neemt meer ruimte in dan de andere. Check goed of de crosstrainer past op de plaats waar je hem wilt gebruiken. Ook is het goed om te kijken of de crosstrainer eventueel inklapbaar is en hoeveel ruimte hij dan in neemt. Kijk ook of de crosstrainer makkelijk te verplaatsen is.

Is de crosstrainer geschikt voor jouw lengte en gewicht?

Als je wat zwaarder en/of langer bent is het goed om te checken of de crosstrainer die je op het oog hebt geschikt is voor jou. Kijk dan met name of het belastbaar gewicht voldoende is, hoe groter de belastbaarheid, des te langer zal de crosstrainer mee gaan. Check ook of je, met jouw lengte en de grootte van je voeten, de voor jou ideale houding kan aannemen op de crosstrainer.

Gewicht van het vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel is een belangrijke specificatie. Je moet er van uit gaan dat het viegwiel van een crosstrainer minimaal 6 kg. moet zijn. Het gewicht van het vliegwiel is belangrijk omdat hiermee de weerstand van de roterende beweging wordt bepaald. Afhankelijk van jouw doel van de training op de crosstrainer wil je voldoende weerstand hebben. Hoe intensiever je wilt trainen, hoe meer baat je hebt bij een zwaarder vliegwiel.

Gewicht van de crosstrainer

Net zo als het gewicht van het vliegwiel is het totale gewicht van de crosstrainer belangrijk. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de crosstrainer des te beter de kwaliteit en stabiliteit. Ben je wat zwaarder of wil je intensiever trainen dan is een wat zwaardere crosstrainer eerder geschikt. Zwaardere crosstrainers hebben meestal ook een zwaarder vliegwiel.

Lengtepas

De lengtepas moet je zien als de grootte van de stappen die je maakt. Het is belangrijk dat de lengtepas past bij jou. Als je wat langer bent dan heb je waarschijnlijk een crosstrainer nodig die een wat grotere lengtepas heeft. Het is fijn als je de lengtepas kan instellen. Dat kan bij sommige crosstrainers.

Weerstand niveaus

Het is belangrijk dat de crosstrainer meerdere weerstand niveaus heeft. Je hebt dan meer keuze om verschillende trainingsvormen uit te voeren. Als je begint met trainen zal je misschien niet alle weerstand niveau’s nodig hebben. Wanneer je wat beter getraind raakt misschien wel, dan is het fijn als de crosstrainer nog steeds voldoende mogelijkheden biedt en je niet tegen beperkingen aan loopt omdat je niet niet de beste keuze hebt gemaakt.

Crosstrainer ergometer ja/nee

Ga na of de crosstrainer een ergometer is. Een crosstrainer ergometer biedt meer mogelijkheden. Wij hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet en beschreven wat een crosstrainer ergometer is.

Crosstrainer kopen: Display

Ga na of op de display de voor jou relevante informatie getoond kan worden en of je deze informatie goed af kunt lezen. Vaak is het zo dat als de crosstrainer meer mogelijkheden biedt voor trainingsprogramma’s de display uitgebreider zal zijn.

Crosstrainer apps

Bekijk welke apps je kunt gebruiken op de crosstrainer van jouw keuze en bepaal of dat voor jou voldoende is. Trainen met de juiste apps maakt misschien dat je het leuker vindt en dus langer vol houdt. Bekijk welke crosstrainer apps er zijn.

Garantie

Kijk ook naar de garantieperiode. Een langere garantieperiode geeft vertrouwen in de kwaliteit van de crosstrainer. Wat overigens niet wil zeggen of dat echt terechts is, het geeft wel een stuk zekerheid. Let echter wel op de kleine lettertjes, soms geldt de garantie niet voor alle onderdelen maar bijvoorbeeld alleen voor het frame.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.