Home » Blog » Crosstrainer kopen: Waar op letten en informatie 2021

Crosstrainer kopen: Waar op letten en informatie 2021

crosstrainer kopen - koopgids

Wanneer je een crosstrainer kopen gaat, is het belangrijk om te weten waar je tijdens de koop op moet letten. Wij gaan hier uitgebreid op in.
Wat de voordelen en nadelen van een crosstrainer zijn weet je natuurlijk al wanneer je hebt besloten om een crosstrainer te kopen.
Deze informatie kan je allemaal helpen om de voor jou beste crosstrainer te kopen.

Wil je snel beslissen en weet je wat je budget is? Dan hebben wij hier in 3 prijs categorieën onze voorkeur op een rijtje gezet

Crosstrainer kopen: Top 3 – beste per budget categorie

Hier vind je onze top3 crosstrainers. In iedere prijscategorie onze voorkeur crosstrainer.

? Instapsegment

Focus Fitness Fox 3

Crosstrainer - Focus Fitness Fox 3

18 trainingsprogramma’s
Geruisloos
Stabiel
Tot 120 kg lichaamsgewicht

Middenklasse

Senz Sports C7000

12 trainingsprogramma’s
verstelbare lengtepas
Stabiel
7 inch TFT touchscreen
Lees meer

Topklasse

Bowflex Max Trainer M10

Gepersonaliseerde coaching
20 weerstandsniveau’s
Upper body training mogelijk
9,6″ inch touchscreen (Wifi)
Hartslagmeting geïntegreerd

Crosstrainer kopen: de beste crosstrainer voor jou

Wat de beste crosstrainer voor jou is, zal je zelf moeten bepalen. We geven hier wel zoveel mogelijk informatie om je de bij de beslissing wat de beste crosstrainer voor jou is te helpen.

Past de crosstrainer binnen jouw budget

Wellicht overbodig, maar de crosstrainer moet natuurlijk wel binnen jouw budget passen. Wij hebben voor 3 budget klassen de beste crosstrainers uitgezocht. Je kan ook eerst checken welke crosstrainers binnen jouw budget vallen.
Instap segment
Middenklasse
Topklasse

Afmetingen van de crosstrainer

De ene crosstrainer neemt meer ruimte in dan de andere. Check goed of de crosstrainer past op de plaats waar je hem wilt gebruiken. Ook is het goed om te kijken of de crosstrainer eventueel inklapbaar is en hoeveel ruimte hij dan in neemt. Kijk ook of de crosstrainer makkelijk te verplaatsen is.

Is de crosstrainer geschikt voor jouw lengte en gewicht?

Als je wat zwaarder en/of langer bent is het goed om te checken of de crosstrainer die je op het oog hebt geschikt is voor jou. Kijk dan met name of het belastbaar gewicht voldoende is, hoe groter de belastbaarheid, des te langer zal de crosstrainer mee gaan. Check ook of je, met jouw lengte en de grootte van je voeten, de voor jou ideale houding kan aannemen op de crosstrainer.

Gewicht van het vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel is een belangrijke specificatie. Je moet er van uit gaan dat het viegwiel van een crosstrainer minimaal 6 kg. moet zijn. Het gewicht van het vliegwiel is belangrijk omdat hiermee de weerstand van de roterende beweging wordt bepaald. Afhankelijk van jouw doel van de training op de crosstrainer wil je voldoende weerstand hebben. Hoe intensiever je wilt trainen, hoe meer baat je hebt bij een zwaarder vliegwiel.

Gewicht van de crosstrainer

Net zo als het gewicht van het vliegwiel is het totale gewicht van de crosstrainer belangrijk. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de crosstrainer des te beter de kwaliteit en stabiliteit. Ben je wat zwaarder of wil je intensiever trainen dan is een wat zwaardere crosstrainer eerder geschikt. Zwaardere crosstrainers hebben meestal ook een zwaarder vliegwiel.

Lengtepas

De lengtepas moet je zien als de grootte van de stappen die je maakt. Het is belangrijk dat de lengtepas past bij jou. Als je wat langer bent dan heb je waarschijnlijk een crosstrainer nodig die een wat grotere lengtepas heeft. Het is fijn als je de lengtepas kan instellen. Dat kan bij sommige crosstrainers.

Weerstand niveaus

Het is belangrijk dat de crosstrainer meerdere weerstand niveaus heeft. Je hebt dan meer keuze om verschillende trainingsvormen uit te voeren. Als je begint met trainen zal je misschien niet alle weerstand niveau’s nodig hebben. Wanneer je wat beter getraind raakt misschien wel, dan is het fijn als de crosstrainer nog steeds voldoende mogelijkheden biedt en je niet tegen beperkingen aan loopt omdat je niet niet de beste keuze hebt gemaakt.

Crosstrainer ergometer ja/nee

Ga na of de crosstrainer een ergometer is. Een crosstrainer ergometer biedt meer mogelijkheden. Wij hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet en beschreven wat een crosstrainer ergometer is.

Crosstrainer kopen: Display

Ga na of op de display de voor jou relevante informatie getoond kan worden en of je deze informatie goed af kunt lezen. Vaak is het zo dat als de crosstrainer meer mogelijkheden biedt voor trainingsprogramma’s de display uitgebreider zal zijn.

Crosstrainer apps

Bekijk welke apps je kunt gebruiken op de crosstrainer van jouw keuze en bepaal of dat voor jou voldoende is. Trainen met de juiste apps maakt misschien dat je het leuker vindt en dus langer vol houdt. Bekijk welke crosstrainer apps er zijn.

Garantie

Kijk ook naar de garantieperiode. Een langere garantieperiode geeft vertrouwen in de kwaliteit van de crosstrainer. Wat overigens niet wil zeggen of dat echt terechts is, het geeft wel een stuk zekerheid. Let echter wel op de kleine lettertjes, soms geldt de garantie niet voor alle onderdelen maar bijvoorbeeld alleen voor het frame.

Crosstrainer kopen – Welke merken crosstrainers zijn er?

Een overzicht van alle merken crosstrainers en modellen crosstrainers in vogelvlucht. We hebben ook een uitgebreid overzicht van alle merken crosstrainers met meer informatie. We proberen het overzicht zo compleet mogelijk te krijgen, wat niet meevalt. Er is zoveel keuze. Het overzicht wordt regelmatig uitgebreid en ge-up-date.

NordicTrack
– Nordictrack SE7i
– NordicTrack New Commercial 12.9

Tunturi crosstrainers
– Competence C20
– Performance C50
– Competence C25
– Performance C60
– Performance C55
– Performance C65
– Tunturi Platinum Pro

Focus Fitness
– Fox 5
– Senator
– Fox 5 HRC
– Fox 3
– Fox 3 iPlus

Bowflex crosstrainers
– Bowflex M3i
– Bowflex M5

– LifeSpan Fitness E3i+
– LifeSpan Fitness E5i+

Lifefitness
– E3 Track Connect

Decathlon crosstrainers van het huismerk Domyos
– Domyos EL 100
– Domyos EL 120
– Interactive Crosstrainer EL 500
– Crosstrainer EL 520
– Crosstrainer EL 900 Met bluetooth

Schwinn crosstrainers by Nautlius
– Schwinn 430i
– Schwinn 510E
– Schwinn 570E

Finnlo crosstrainers
– Finnlo FINUM III
– Finnlo LOXON III
– Finnlo LOXON XTR III
– Finnlo ELLIPSUS E3000N

ProForm crosstrainer kopen

ProForm crosstrainers

Hammer crosstrainers
– Hammer Ellyptech CT3
– Hammer Crosstech CT3
– Hammer Cross Stepper
– Hammer Speed- Motion BT

Octane Fitness
Max trainer
Toorx
Kettler

nv-author-image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *