☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Bowflex Max Trainer M10 review – nieuwste model uit Max Trainer serie

Op het moment van schrijven is de Bowflex Max Trainer M10 de nieuwste telg uit de welbekende M-serie van Bowflex. Lukte het Bowflex om na de Bowflex Max Trainer 6 en de Bowflex Max Trainer 8 weer een stap te maken. Wij zochten het voor je uit.
Overigens is er ook een Bowflex 9, maar deze is op de Nederlandse markt wat minder bekend.

Bowflex Max Trainer M10 – prijsvergelijker

Bowflex Max Trainer M10 review – algemene indruk

De Max Trainer M10 is wederom een het stabiele en mooi afgewerkte crosstrainer. Je kan echt wel zien dat dit een crosstrainer uit het duurdere segment is. Je mag dan natuurlijk ook wel wat verwachten. Een punt van discussie is of deze M10 een crosstrainer of een stepper is, we komen daar later op terug.

Bowflex JRNY – jouw digitale coach

Wat nieuw is ten opzichte van zijn voorgangers is de JRNY console. Wat dat is zullen we uitleggen. Deze JRNY console bezit functionaliteit waarmee je begeleiding krijgt tijdens jouw workouts door een virtuele coach die ervoor zorgt dat jij je lange termijn doelen haalt. Door het meten van jouw prestaties krijgt de digitale coach feedback en geeft je gepersonaliseerde workouts. Zowel qua tijd als intensiteit op maat gemaakt.

Er zit echter wel één maar aan. De digitale coach is de eerste 2 maanden gratis daarna moet je ervoor betalen.
Overigens kan je ook Netflix series kijken en muziek streamen. Of je dat een pré vindt, moet je zelf beoordelen. Waarschijnlijk heb je deze mogelijkheden al beschikbaar thuis.

Bowflex Max Trainer M10 JRNY console

Is de Bowflex Max Trainer M10i een crosstrainer of stepper?

Bowflex Max Tainer M10 handgrepen

Door de instelbare paslengte en de verschillende manieren waarop je de handgrepen vast kunt houden kan je heel veel variatie in je workouts aanbrengen. De Max Trainer is dus zowel een stepper als een crosstrainer.

Dat is trouwens iets wat we bij meer crosstrainers zien. Het voordeel is dat deze ook vaak wat minder ruimte innemen als de rear-drive crosstrainers waarop je alleen de loopbeweging kunt maken. Helaas hangt er een prijskaartje aan.

Waarom trainen op de Bowflex Max Trainer M10?

Net zoals op andere crosstrainers kan je zowel cardio als meer intensieve workouts doen. Op een crosstrainer van deze kwaliteit gaat dat echter net even wat fijner.
De leverancier claimt dat er door onafhankelijk onderzoek is gebleken dat je op deze crosstrainer meer calorieën verbrand dan andere crosstrainers. Geloof jij dat? Prima, wij denken dat de hoeveelheid calorieën afhangt van de mate van inspanning en niet op welke crosstrainer je staat.
Feit is dat je met zo een geweldige crosstrainer wel meer uitgedaagd wordt en je trainingen leuker zijn. Je zal echter wel jezelf in moeten spannen om veel te verbranden.
Uiteraard komt dit ten goede aan je spierkracht en conditie!

Bowflex Max Trainer M10 review – Conclusie

Met deze nieuwe Bowflex Max Trainer M10, het topmodel van Bowflex, haal je de Rolls Royce onder de crosstrainers in huis. Gegarandeerd dat je hier jarenlang plezier van gaat krijgen en je ieder workout, hoe intensief ook, kan uitvoeren. Je zou zeggen sportschool kwaliteit.

Of je de hoge prijs waard vindt voor jouzelf, is natuurlijk iets wat jij allen kunt beoordelen. Vind je de prijs te hoog dan kan je natuurlijk ook naar één van de eerdere modellen van Bowflex kunnen kijken. Ook hiermee koop je kwaliteit maar is het prijskaartje net wat aangenamer. Vaak worden eerdere modellen ook wat afgeprijsd als er weer een nieuw model is.

Over het merk Bowflex

Bowflex is een merk wat al meer dan 30 jaar actief is op de markt van fitness producten. Bowflex onderscheidt zich dan ook door de innovatieve producten. Deze producten zitten in het duurdere segment en eigenlijk levert Bowflex alleen top kwaliteit. Deze Bowflex Max Trainer M10i bewijst dat maar weer eens.

Je zou Bowflex ook kunnen kennen van de innovatieve haltersets. Deze blinken uit in het gemak waarmee je het gewenste gewicht kunt selecteren, je koopt als het ware meerdere halters in één. Bovendien is het een designstuk in jouw huis.

Veel gestelde vragen

Wat zijn alternatieven voor de Bowflex Max Trainer M10?

Als goedkoper alternatief noemen wij de Senz Sports C7000 (Bekijk hier) en de eerdere modellen van de M10 zoals de Bowflex Max Trainer M8i (Bekijk hier) en Bowflex Max Trainer M6 (Bekijk hier)

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.