☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Domyos crosstrainer EL 520 review

De Domyos crosstrainer EL 520 is één van de crosstrainers uit de serie crosstrainers van Domyos. Zoals je misschien al weet is Domyos het eigen merk van Decathlon. Deze Domyos EL 500 is niet de goedkoopste en niet de duurste Domyos crosstrainer uit de serie. Wat opvalt is dat je deze EL520 crosstrainer kunt gebruiken zonder stroom. De energie wek je namelijk zelf op tijdens je workout. Het grote voordeel is dat je dus geen stopcontact in de buurt nodig hebt.

Algemene indruk van de Domyos crosstrainer EL 520

De EL 520 ziet er strak en eenvoudig uit. Alles wat er op en aan moet zitten is aanwezig. Deze crosstrainer is een rear-driven crosstrainer en is dus wat langer dan de duurdere front-driven crosstrainers. Dat is echter normaal in een crosstrainer in deze prijsklasse.

Tevens is deze EL 520 crosstrainer redelijk robuust met zijn gewicht van 52 kg en 9 kg vliegwiel. Zoals je misschien weet is het gewicht van het vliegwiel samen met de paslengte (39 cm) belangrijk om een soepele workout te kunnen doen. Met deze specificaties gaat dat zeker lukken.

Ook heb je de beschikking over een bidonhouder en een houder voor een tablet. Waar je dus zelf voor moet zorgen is een gevulde bidon en een tablet met jouw favoriete apps en alles wat je nodig hebt tijdens een training is aanwezig.

De console van de EL 520

Zoals al gezegd wordt de console gevoed door jouw eigen inspanningen, je bent dus ook nog een keer ‘groen’ bezig. Dit zorgt er wel voor dat je eerst even moet bewegen voordat de ‘stroom’ beschikbaar is, dat merk je wanneer je b.v. met bluetooth wilt verbinden.

Met deze console heb je de beschikking over 9 trainingsprogramma’s, te weten:

 • Terug in vorm komen
 • In vorm blijven
 • 5 km
 • Afvallen (3 verschillende programma’s en
 • 3 prestatieve programma’s
Domyos crosstrainer EL 520 console

Tijdens je workout kan je op de display de volgende variabelen aflezen:

 • verstreken tijd
 • afgelegde afstand
 • actuele snelheid
 • totaal aantal verbrandde calorieën
 • jouw actuele hartslag (gemeten via de sensoren op de handvaten)
 • de actuele trapsnelheid

En alsof dat nog niet genoeg is, kan je via de aanwezige bluetooth mogelijkheid jouw EL 520 crosstrainer koppelen aan de fitness apps e-Connected of Kinomap. Dat maakt de mogelijkheden die je hebt om verschillende workouts te doen bijna onbegrensd. Let wel op dat niet alle apps gratis zijn.

En verder over de Domyos EL 520

Deze crosstrainer heeft 2 paar handgrepen, waarmee je dus op verschillende manieren je workouts kan doen. Eén paar handgrepen is voorzien van hartslagsensors. Je hartslag wordt dus niet gemeten als je je handen op een andere plaats zet. Je kan dan eventueel overwegen om een hartslagband te gebruiken. Deze meet je hartslag ook nog eens meer accuraat.

Het verplaatsen van deze crosstrainer gaat vrij eenvoudig door de aanwezigheid van transportwieltjes. Trap op en trap af is natuurlijk wat lastiger vanwege zijn gewicht.

Ervaringen met de crosstrainer EL 520

De gebruikers ervaringen zijn over het algemeen zeer positief met een gemiddelde score van 4,5 uit 5. Snel en eenvoudig in elkaar te zetten, je hebt de beschikking over een duidelijke montage handleiding. Deze crosstrainer staat garant voor heel wat fijne workouts.

Mocht er toch onverhoopt iets mis zijn aan deze crosstrainer, dan kan je er op vertrouwen dat Decathlon een hele goede klantenservice heeft en er alles aan zal doen om jouw probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Let ook op de garantieperiode 2 jaar op alles en 5 jaar op het frame. Onderdelen zijn nog 10 jaar na aanschaf te verkrijgen. Dat zegt wel iets over hoe lang je plezier kunt hebben van deze crosstrainer.

Domyos crosstrainer EL 520 – Conclusie

Sport je niet meer dan 5 uur per week dan behoor je tot de beoogde doelgroep voor wie deze crosstrainer geschikt is. Met deze crosstrainer koop je een hele goede crosstrainer en ben je niet afhankelijk of er een stopcontact in de buurt is. Je kunt dus op iedere plek jouw workout doen. Zelfs in de tuin (als het droog is).

Decathlon is er in geslaagd een soepele crosstrainer in de markt te zetten, die garant staat voor jarenlang fijn in huis trainen. Er zijn zelfs gebruikers die zeggen dat het voelt alsof je een professionele crosstrainer gebruikt. Ben je erg lang en/of erg zwaar dan is deze crosstrainer misschien niet de juiste keuze voor jou.

Aternatieven

Is deze crosstrainer toch niet helemaal wat je zoekt, bekijk dan hier dan het hele assortiment Domyos crosstrainers.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.