☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Senz Sports C7000 Review – Bekeken en beoordeeld

Wij hebben de Senz Sports C7000 crosstrainer (ook wel elliptical genoemd) uitgebreid bekeken en aan de hand van de resultaten beoordeeld. In deze beoordeling hebben we ook de resultaten van de Senz Sports C7000 review van gebruikers van de C7000 mee genomen.
We helpen je hiermee hopelijk bij jouw keuze, bekijk ook waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer.

Senz Sports C7000 review – Conclusie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen beginnen we met de conclusie. Dan weet je alvast wat wij van deze crosstrainer vinden, later kun je dan uitgebreid lezen waarom.

Met de Senz Sports C7000 koop je een kwalitatief goede crosstrainer, die op het moment van schrijven ook nog eens aantrekkelijk is afgeprijsd. De mogelijkheden voor intensievere trainingen zijn voldoende en de crosstrainer is goed stabiel. Het zware vliegwiel zorgt voor voldoende weerstand.
De Senz Sports C7000 heeft een groot touch screen kleurenscherm. Op dit scherm bedien je ook de beschikbare trainingsprogramma’s. Er is echter een ‘maar’, wil je de standaard trainingsprogramma’s aanpassen naar jouw wensen dan gaat dit heel omslachtig. Dit probleem is bekend bij de leverancier en hopelijk wordt hier bij een toekomstige update van het programma rekening mee gehouden.

Senz Sports C7000 beschreven

Wij hebben al eerder fitness toestellen van Senz Sports bekeken en beoordeeld. Of het nu gaat om een roeitrainer of een indoor fiets, wat Senz Sports maakt is altijd degelijk. Zo ook deze Senz Sports C7000 crosstrainer. Senz Sports is een huismerk van Betersport. Betersport is een bekende leverancier, staat voor kwaliteit en een goed service.

Levering en uitpakken, monteren.

Wanneer je een beetje handig bent kan je de crosstrainer zelf in elkaar zetten. In de review van gebruikers wordt wel aangegeven dat het handig is als je met zijn tweeën bent. Dit komt met name door het gewicht van het vliegwiel. De Senz Sports C7000 handleiding (zie pag 9-12) is voldoende duidelijk. Overigens vinden wij het niet zo heel belangrijk of het monteren lang of kort duurt, je doet dat immers maar één keer.

Algemene kenmerken, afmetingen, weerstand

Met zijn totaal gewicht van 85 kg en een vliegwiel van 12 kg, koop je een robuuste crosstrainer die geschikt is voor personen tot 150 kg. Met de instelbare lengtepas kan je de crosstrainer zodanig instellen dat de beweging voor jouw ideaal is.

De afmetingen zijn 130 x 95 x 170 cm, de laatste waarde is de hoogte. Het grondoppervlak van deze crosstrainer is dus redelijk klein. Ondanks dat je deze crosstrainer niet in kunt klappen, kan je hem dus best goed opbergen omdat hij best compact is, de wieltjes maken hem makkelijk verplaatsbaar. Optillen met zijn 85 kg. is natuurlijk niet echt een optie.

De weerstand is een magnetische weerstand. Deze kan je elektronisch op 16 niveaus instellen. Dit doe je vanaf het touch screen. De magnetische weerstand zorgt ervoor dat de crosstrainer weinig geluid produceert tijdens jouw workout.

Hartslagmeting

In het stuur zitten ingebouwde hartslag sensoren. Maar je kunt ook een borstband aansluiten. Hartslagmeting is vooral belangrijk als je op een bepaalde intensiteit wilt trainen om jouw trainingsdoel te bereiken.

Touch screen, besturingssysteem en trainingsprogramma’s

De crosstrainer heeft een helder TFT touchscreen kleurenscherm. Op dit scherm kies je jouw trainingsprogramma’s en kan je tijdens de training jouw prestaties bekijken. Je kunt kiezen uit 12 ingebouwde trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s zijn eventueel aan te passen, alhoewel een gebruiker in zijn review aangeeft dat dit bewerkelijk is.

Je kunt voor 4 verschillende gebruikers ‘user settings’ invoeren te weten:

  • Leeftijd
  • Lengte
  • Gewicht
  • Geslacht

Deze gegevens worden o.a. gebruikt om de juiste hartslag voor jouw trainingen te bepalen en voor het nauwkeuriger bepalen van de hoeveelheid verbrandde calorieën.

Het onderliggende besturingssysteem is een gesloten Androïd systeem. Hier zijn een aantal bekende apps op voorgeïnstalleerd. We noem b.v. Kinomap, Google Maps, Google Chrome, Netflix, Spotify en YouTube. Je kunt dan via je eigen WiFi deze apps tijdens jouw workout bekijken.

Bekijk ook de video van de leverancier. Let niet op het merklogo op het apparaat, het gaat wel degelijk om de Senz Sport C7000. Onderzoek wijst uit dat crosstrainer in de video de SPORTOP E350 ELLIPTICAL TRAINER is, te koop voor $2,299.00 in Oostenrijk. Het is dezelfde crosstrainer maar met een ander logo erop.

Het nadeel is wel dat je wanneer je het touchscreen van de crosstrainer gebruikt om b.v. te ‘netflixen’ je niet meer jouw trainingsdata ziet. Wij raden aan om de tablethouder (ja die heeft deze crosstrainer ook) te gebruiken. Je ziet dan zowel jouw trainingsdata als b.v. een film. We gaan natuurlijk voor en en.

Senz Sports C7000 – Alle specificaties

Crosstrainer - Senz Sports C7000

1.199,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 02:10

De productontwikkelaars bij het Nederlandse merk Senz Sports laten met de C7000 crosstrainer weer eens zien dat ze ontzettend goed zijn in hun werk. Deze gloednieuwe high-end crosstrainer is voorzien van een 7 inch TFT-scherm welke draait op Android. Hierop zijn een aantal bekende apps...

Senz Sports C7000 – is het een crosstrainer of stepper?

Bij deze crosstrainer is het mogelijk de lengtepas te verstellen. Maak je de lengtepas heel korte, dan zal de beweging die je maakt meer op traplopen lijken dan op wandelen. Je kan hiermee dus ook de vorm van je workout aanpassen. Je koopt dus eigenlijk zowel een crosstrainer als een stepper. Maar dan in één apparaat. Hoe mooi is dat!

Senz Sports C7000 ervaringen van gebruikers

Aangezien deze Senz Sports C7000 een goed verkochte crosstrainer is, zijn er ook heel veel ervaringen van gebruikers te vinden. Overigens scoren alle Senz Sports producten heel hoog, kijk maar op hun site.

De gebruikers ervaringen scoren over het algemeen gemiddeld bijna 5 sterren. Het grootste issue wat gemeld is bij het zelf programmeren van een trainingsprogramma. Met name als je een programma wat zwaarder (of lichter) wil maken je bij iedere stap de zwaarte moet aanpassen.

Bekijk nu alle reviews

Info over het merk Senz Sports

Het merk Senz Sports is een Nederlands merk wat gespecialiseerd is in fitness artikelen en apparatuur. Zij hebben niet een hele grote portfolio aan producten. Echter de producten die zij voeren zijn bijna zonder uitzonderingen uitstekend te noemen is onze ervaring.

Veel producten zitten een beetje in het middensegment qua prijsstelling maar door de hoge kwaliteit en mogelijkheden kunnen ze de concurrentie aan met veel duurdere fitness toestellen. Denk hierbij ook aan hun roeitrainers, spinningfietsen en loopbanden.

Voor wie is de Senz Sports C7000 geschikt?

Deze crosstrainer is in zij in prijsklasse een soort alleskunner. De Senz Sports C7000 is dus voor heel veel mensen geschikt, ongeacht wat jouw doelstellingen zijn.

Deze crosstrainer is qua prijsstelling een ‘goedkope middenklasse’ maar door zijn mogelijkheden en prima prijs kwaliteit verhouding ook een serieuze concurrent voor veel duurdere modellen.

Wil je beginnen met trainen op een crosstrainer, maar weet je nog niet zo zeker of je het leuk vindt? Je kan voor een hele goedkope crosstrainer gaan, maar misschien zou je toch ook deze Senz Sports C7000 in overweging nemen.

Als argumenten om als beginner toch deze wat duurdere Senz Sports C7000 te kiezen in plaats van een budget crosstrainer kunnen we de volgende punten noemen:

  • Deze crosstrainer heeft zoveel mogelijkheden dat je er niet snel op uitgekeken zal raken. Koop je een wat goedkopere crosstrainer en loop je tegen beperkingen aan dan kies je misschien alsnog voor deze C7000 en be je uiteindelijk duurder uit.
  • Stel dat je toch raakt uitgekeken op het trainen van een crosstrainer, dan weet je dat het niet aan de mogelijkheden en kwaliteit van de crosstrainer ligt. Overigens kunnen we ons deze situatie amper voorstellen.
  • Door de kwaliteit is deze Senz Sports C7000 een zeer veel gekochte crosstrainer. Deze zal je dan ook makkelijk voor een goed prijs weer tweedehands kunnen verkopen.

Stel je hele hoge eisen, denk aan de eisen die een topsporter zou kunnen stellen, dan is deze crosstrainer niet de juiste keuze. Maar voor de meeste mensen geldt dat dit niet het geval is.

Meer informatie

Is dit toch niet helemaal de crosstrainer die je zoekt of wil je meer vergelijkingsmateriaal kijk dan een naar de alternatieven in dezelfde prijsklasse en iets goedkoper of naar wat de mogelijkheden zijn als je wat meer te besteden hebt.

Veel gestelde vragen

Waar vind ik de beste prijs voor de Senz Sports C7000

Over het algemeen zullen de verschillende aanbieders dezelfde prijs hanteren. Wil je daarbij ook de beste service kijk dan hier voor de beste deal.

Welke alternatieven zijn er voor de Senz Sports C7000

Wij noemen de ProForm Cardio HIIT Trainer als (iets goedkoper) alternatief. Je hoeft overigens niet alleen maar HIIT trainingen te doen met deze crosstrainer 😉 Bekijk het alternatief nu.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.