Home » Blog » Senz Sports C7000 – Bekeken en beoordeeld

Senz Sports C7000 – Bekeken en beoordeeld

Senz Sports C7000 review

Wij hebben de Senz Sports C7000 crosstrainer (ook wel elliptical genoemd) uitgebreid bekeken en aan de hand van de resultaten beoordeeld. In deze beoordeling hebben we ook de resultaten van de review van gebruikers van de Senz Sports C7000 mee genomen.
We helpen je hiermee hopelijk bij jouw keuze, bekijk ook waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer.
Senz Sports crosstrainer in de video de SPORTOP E350 ELLIPTICAL TRAINER

Conclusie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen beginnen we met de conclusie. Dan weet je alvast wat wij van deze crosstrainer vinden, later kun je dan uitgebreid lezen waarom.

Met de Senz Sports C7000 koop je een kwalitatief goede crosstrainer, die op het moment van schrijven ook nog eens aantrekkelijk is afgeprijsd. De mogelijkheden voor intensievere trainingen zijn voldoende en de crosstrainer is goed stabiel. Het zware vliegwiel zorgt voor voldoende weerstand.
De Senz Sports C7000 heeft een groot touch screen kleurenscherm. Op dit scherm bedien je ook de beschikbare trainingsprogramma’s. Er is echter een ‘maar’, wil je de standaard trainingsprogramma’s aanpassen naar jouw wensen dan gaat dit heel omslachtig. Dit probleem is bekend bij de leverancier en hopelijk wordt hier bij een toekomstige update van het programma rekening mee gehouden.

Senz Sports C7000 beschreven

Wij hebben al eerder fitness toestellen van Senz Sports bekeken en beoordeeld. Of het nu gaat om een roeitrainer of een indoor fiets, wat Senz Sports maakt is altijd degelijk. Zo ook deze Senz Sports C7000 crosstrainer. Senz Sports is een huismerk van Betersport.

Levering en uitpakken, monteren.

Wanneer je een beetje handig bent kan je de crosstrainer zelf in elkaar zetten. In de review van gebruikers wordt wel aangegeven dat het handig is als je met zijn tweeën bent. Dit komt met name door het gewicht van het vliegwiel. De handleiding (zie pag 9-12) is voldoende duidelijk. Overigens vinden wij het niet zo heel belangrijk of het monteren lang of kort duurt, je doet dat immers maar één keer.

Algemene kenmerken, afmetingen, weerstand

Met zijn totaal gewicht van 85 kg en een vliegwiel van 12 kg, koop je een robuuste crosstrainer die geschikt is voor personen tot 150 kg. Met de instelbare lengtepas kan je de crosstrainer zodanig instellen dat de beweging voor jouw ideaal is.

De afmetingen zijn 130 x 95 x 170 cm, de laatste waarde is de hoogte. Het grondoppervlak van deze crosstrainer is dus redelijk klein. Ondanks dat je deze crosstrainer niet in kunt klappen, kan je hem dus best goed opbergen omdat hij best compact is, de wieltjes maken hem makkelijk verplaatsbaar. Optillen met zijn 85 kg. is natuurlijk niet echt een optie.

De weerstand is een magnetische weerstand. Deze kan je elektronisch op 16 niveaus instellen. Dit doe je vanaf het touch screen. De magnetische weerstand zorgt ervoor dat de crosstrainer weinig geluid produceert tijdens jouw workout.

Hartslagmeting

In het stuur zitten ingebouwde hartslag sensoren. Maar je kunt ook een borstband aansluiten. Hartslagmeting is vooral belangrijk als je op een bepaalde intensiteit wilt trainen om jouw trainingsdoel te bereiken.

Touch screen, besturingssysteem en trainingsprogramma’s

De crosstrainer heeft een helder TFT touchscreen kleurenscherm. Op dit scherm kies je jouw trainingsprogramma’s en kan je tijdens de training jouw prestaties bekijken. Je kunt kiezen uit 12 ingebouwde trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s zijn eventueel aan te passen, alhoewel een gebruiker in zijn review aangeeft dat dit bewerkelijk is.

Je kunt voor 4 verschillende gebruikers ‘user settings’ invoeren te weten:

  • Leeftijd
  • Lengte
  • Gewicht
  • Geslacht

Deze gegevens worden o.a. gebruikt om de juiste hartslag voor jouw trainingen te bepalen en voor het nauwkeuriger bepalen van de hoeveelheid verbrandde calorieën.

Het onderliggende besturingssysteem is een gesloten Androïd systeem. Hier zijn een aantal bekende apps op voorgeïnstalleerd. We noem b.v. Kinomap, Google Maps, Google Chrome, Netflix, Spotify en YouTube. Je kunt dan via je eigen WiFi deze apps tijdens jouw workout bekijken.

Bekijk ook de video van de leverancier. Let niet op het merklogo op het apparaat, het gaat wel degelijk om de Senz Sport C7000. Onderzoek wijst uit dat crosstrainer in de video de SPORTOP E350 ELLIPTICAL TRAINER is, te koop voor $2,299.00 in Oostenrijk. Het is dezelfde crosstrainer maar met een ander logo erop.

Het nadeel is wel dat je wanneer je het touchscreen van de crosstrainer gebruikt om b.v. te ‘netflixen’ je niet meer jouw trainingsdata ziet. Wij raden aan om de tablethouder (ja die heeft deze crosstrainer ook) te gebruiken. Je ziet dan zowel jouw trainingsdata als b.v. een film. We gaan natuurlijk voor en en.

Senz Sports C7000 – Alle specificaties

Crosstrainer - Senz Sports C7000

1.199,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 16 oktober 2021 21:23

De productontwikkelaars bij het Nederlandse merk Senz Sports laten met de C7000 crosstrainer weer eens zien dat ze ontzettend goed zijn in hun werk. Deze gloednieuwe high-end crosstrainer is voorzien van een 7 inch TFT-scherm welke draait op Android. Hierop zijn een aantal bekende apps...

nv-author-image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *