☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Focus Fitness Fox 3 review

In deze Focus Fitness Fox 3 review lees je (bijna) alles over deze crosstrainer. We leggen uit wat de verschillen zijn tussen de 3 verschillende uitvoeringen en geven aan voor welke doelgroep de Focus Fitness Fox 3 geschikt is.
We kennen Focus Fitness al als bekend merk bij fitness apparaat. Nadat je deze review gelezen hebt zal het duidelijk zijn of je met deze aantrekkelijk geprijsde crosstrainer ook een kwalitatief goed crosstrainer in huis haalt.

Het verschil tussen de 3 Focus Fitness Fox 3 modellen

Wat je als eerste opvalt is dat er 3 verschillende uitvoeringen van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer zijn. Buiten de Fox 3 bestaat er ook een Fox 3 HRC en een Fox 3 iPlus uitvoering. Ze verschillen op details, maar in principe is het hetzelfde apparaat, maar waar komt het prijsverschil vandaan?

Het standaard model is de Fox 3. Dan is er ook nog een Focus Fox 3 HRC. Het enige verschil is dat er bij deze Fox 3 HRC een hartslagband wordt meegeleverd.
Dan is er ook nog de Focus Fox 3 iPlus. Deze versie van de Focus Fox 3 heeft een iPlus module. De Fox 3 iPlus is eenvoudig te herkennen aan de rode i.p.v. groene kleuraccenten.

Wat is een iPlus module? Met de iPlus module wordt het mogelijk jouw crosstrainer te koppelen aan fitness apps. Fitness apps maken het trainen op een crosstrainer leuker, maar daarmee is niet gezegd dat deze optie voor jou de betere keuze is.

Nadelen van deze iPlus module en de mogelijkheid tot het gebruiken van crosstrainer apps zijn:

 • Meerprijs bij aanschaf
 • Gebruik van apps vereist enige handigheid met telefoon/tablet
 • Niet alle apps zijn gratis, maandelijks heb je kosten

De keuze of de iPlus voor jou meerwaarde heeft is dus heel persoonlijk. Ook zonder de iPlus module kan je prima je portie beweging krijgen.

Beschrijving van de Focus Fitness Fox 3

Nu duidelijk is dat de basis van de 3 verschillende uitvoeringen hetzelfde is beschrijven we de 3 modellen dus in 1 keer.

Frame en weerstand systeem

De Focus Fitness Fox 3 is een rear-driven crosstrainer oftewel een elliptical. Het vliegwiel van 7 kg bevindt zich dus aan de achterkant. Dit is eigenlijk standaard bij crosstrainers in deze prijsklasse. Het enige nadeel is dat een rear-driven crosstrainer iets langer is dan een front-driven crosstrainer waar het vliegwiel aan de voorkant zit.

Kwa stabiliteit zit het wel goed met deze crosstrainer, dit komt door zijn wat langere lengte en zijn gewicht van 48 kg. Dat er degelijke materialen zijn gebruikt blijkt wel uit het gewicht, maar dat zie je ook terug.

Het weerstand systeem en de lengtepas bepalen in hoge mate hoe fijn je kunt trainen op een crosstrainer. Met een lengtepas van 40 cm en een vliegwiel van 7 kg kan je een soepele loopbeweging maken.
Ben je langer dan 190cm en/of zwaarder dan 120 kg dan is misschien deze crosstrainer minder geschikt voor jou.

De weerstand is magnetisch en de aandrijving gebeurt met een V-belt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze crosstrainer fluisterstil is. Ook vereist een V-belt weinig tot geen onderhoud.

Trainingsmogelijkheden

Waar het natuurlijk om gaat bij een crosstrainer dat je genoeg mogelijkheden hebt om te trainen. Iedereen traint natuurlijk op zijn/haar eigen niveau, wat wel belangrijk is dat je variatie aanbrengt in je trainingen. Je geeft je lichaam dan steeds andere prikkels en dat zorgt ervoor dat je beter wordt.

Met 16 verschillende weerstandsniveau’s en 18 trainingsprogramma’s kan je zeker de voor jou ideale trainingen doen. De weerstanden kan je electronisch instellen via de computer.

Nu we het toch over de computer van de Focus Fox 3 hebben. De display is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. Op de duidelijke display zijn de volgende waardes af te lezen:

 • Verstreken tijd
 • Afgelegde afstand
 • Actuele snelheid
 • Actueel aantal omwentelingen, ofwel je stap snelheid
 • Temperatuur van de omgeving
 • Verbruikte calorieën
 • Uithoudingsvermogen
 • Hartslag

De waarde ‘verbruikte calorieën’ vereist wel wat toelichting. Want je hoeveelheid verbruikte calorieën is toch afhankelijk van onder andere je lichaamsgewicht?
Je kan voor 5 verschillende personen een persoonlijk profiel maken. In dat profiel voor je jouw lengte, gewicht en geslacht in. Deze worden gebruikt voor de berekening van het aantal calorieën wat je verbrand tijdens een workout.

Nu weten we dat calorieën berekenen lastig is. De vraag is dan ook hoe exact de berekening is. De trend zal echter kloppen. Zo kan je toch zien of je tijdens verschillende trainingen onderling meer of minder verbrand.

De Focus Fitnes Fox 3 is dus ook uitermate geschikt om door verschillende personen gebruikt te worden. Zo kunnen partner en eventuele kinderen ook lekker binnen trainen. Uiteraard is buiten trainen ook leuk, maar binnen trainen heeft zo zijn voordelen.

De hartslagprogramma’s zijn ideaal. Zo wordt de weerstand indien gewenst automatisch hoger of lager ingesteld naarmate je hartslag bepaalde grenzen bereikt. Je kan je hartslag via de aanwezige hartslag sensoren meten, nauwkeuriger is de meting wanneer je een hartslagband gebruikt.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer geschikt?

Eigenlijk is de Focus Fitness Fox 3 voor bijna iedereen geschikt. Alleen als je langer bent dan 190cm en/of zwaarder weegt dan 120 kg ben jij de uitzondering waarvoor deze crosstrainer niet geschikt is. Ook als je zo intensief als een topsporter wilt trainen kan je misschien beter een wat duurdere crosstrainer kopen.

Wil je afvallen of je conditie verbeteren, of allebei, dan is deze Focus Fitness Fox 3 geschikt voor jou. Je hebt voldoende weerstanden en programma’s beschikbaar als je deze crosstrainer in huis haalt.

Optioneel kun je dus een hartslagband gebruiken, en wil je fitness apps gebruiken dan is de Focus Fitness Fox 3 iPlus de beste keuze voor jou.

Over het merk Focus Fitness

Focus Fitness is één van de twee van Betersports eigen merken. Het andere is Senz Sports. Het merk Focus Fitness is dus onderdeel van Betersport, een Nederlands merk met een goed reputatie. Niet alleen leveren ze fitness toestellen met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding, maar ook is de service heel goed.
Buiten crosstrainers leveren ze bijvoorbeeld ook hele populaire roeitrainers.

Focus Fitness heeft een hele range aan crosstrainers. Goedkopere en duurdere, front-driven of rear-driven, wel of niet geschikt voor gebruik met fitness apps. Kortom voor ieder wat wils. Kijk hier voor de complete range met Focus Fitness crosstrainers.

Gebruikers geven aan dat mocht er iets mis zijn er altijd meegedacht wordt om tot een voor jou aanvaardbare oplossing te komen. Zo zijn er gevallen bekend dat er net na de garantieperiode iets stuk ging en toch het apparaat gerepareerd werd zonder extra kosten. Altijd fijn om een betrouwbare leverancier te hebben.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.