☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Finnlo Finum III crosstrainer review – goede koop of niet

De Finnlo Finum III crosstrainer, ook wel aangeduid als Finnlo Finum 3 crosstrainer is een crosstrainer van net even boven de €500. Dus toch nog wel een instap model crosstrainer. Maar is deze crosstrainer zijn geld waard of kan je toch beter een hele goedkope crosstrainer kopen. In deze Finnlo Finum III crosstrainer review nemen we deze crosstrainer onder de loep. Ook vergelijken we de Finnlo Finum 3 met alternatieven uit dezelfde prijsklasse/

Algemene indruk van de Finnlo Finum III

De Finnlo Finum 3 is een compacte crosstrainer. Door zijn mooie kleurstelling, zwart uitgevoerd met lichtgrijze kleuraccenten ziet deze er ook niet zo massief uit. De aandrijving is rear-driven, zoals eigenlijk alle crosstrainers in deze prijs categorie.

De paslengte is 30 cm, en niet verstelbaar. Ben je wat langer dan is deze crosstrainer waarschijnlijk niet zo geschikt voor jou. Ook als je wat zwaarder bent is deze crosstrainer misschien minder geschikt.
Onze inschatting is dat wanneer je max 175 cm bent en niet zwaarder dan 95 kg deze Finnli Finum III uitstekend voldoet. Hij is dan ook voldoende stabiel.

Prijsvergelijker

Gebruikers ervaringen Finnlo Finum 3

Tijdens de training kan jouw hartslag gemeten worden door sensoren op de handgrepen maar de ervaring leert dat een hartslagband veel nauwkeuriger meet. Deze hartslagband zal je dan wel separaat aan moeten schaffen.

De display is eenvoudig maar toont wel

  • Afstand
  • Tijd
  • Snelheid
  • Calorieën
  • Hartslag
  • Aantal omwentelingen per minuut (RPM)

Met 10 weerstanden en 12 programma’s voldoende om veel verschillende workouts te doen. Helaas is er geen koppeling met fitness apps mogelijk. De vraag is of jij zonder deze apps kunt. Vaak is dat ook wel weer gedoe waar je misschien niet op zit te wachten.

De Finnlo Finum III is in gebruik fluisterstil en j kan er soepele workouts mee doen. De voeding genbeurt door batterijen zodat je niet afhankelijk van een netsnoer bent. Je kunt hem dus overal neer zetten.

Over het merk Finnlo

Het merk Finnlo heeft een brede portfolio aan crosstrainers. Deze Finnlo crosstrainers zijn met name bedoeld voor thuis gebruik. Je zal geen budget crosstrainers vinden en slechts een enkele professionele crosstrainer. Maar dus wel hele goede crosstrainers voor thuis. Bekijk hier alle Finnlo crosstrainers.

Finnlo is onderdeel van Hammer Sport AG en steunt dus op jarenlange ervaring in het ontwerpen van fitness apparatuur. Duits dus degelijk.

Vergelijking met de concurrentie

Als we kijken wat er nog meer op de markt is dan vinden wij de Tunturi FitCross 50i Rear het overwegen waard. Wil je iets meer mogelijkheden (en heb je wat meer te besteden) dan zou je ook de Focus Fitness Fox 5i plus kunnen bekijken.

Om het je makkelijker te maken deze crosstrainers onderling te vergelijken hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je in onderstaande tabel gezet.

Finnlo
Finum III
Tunturi
FitCross 50 i
Focus Fitness
Fox 5i(plus)
gewicht?64 kg68 kg
max gebruikers gewicht130 kg150 kg150 kg
gewicht vliegwiel16 kg18 kg10 kg
lengtepas30 cm81 cm47 cm
lengtepas verstelbaarneejanee
aantal weerstand niveau’s103216
trainingsprogramma’s122012 (14)
compatibel met appsneeAndroïd, IOS(Androïd, IOS)
***********

Wanneer we deze 3 crosstrainers vergelijken (zie ook bovenstaande specificaties) dan is onze winnaar van deze 3 de Tunturi FitCross 50i in onze ogen de winnaar. Zeker wanneer we ook de prijs meewegen. De Finnlo Finum III is alleen interessant wanneer je niet met apps wilt trainen.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.