☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Buikvet verbranden apparaat. Is de crosstrainer geschikt?

De woorden buikvet verbranden apparaat is iets waar veel mensen naar zoeken en dus ook bezig houd. Mensen vragen zich bijvoorbeeld af wat het beste fitness apparaat is om af te vallen en buikvet kwijt te raken. Is dat een crosstrainer? Of zijn er ook andere apparaten die je kunnen helpen in de strijd tegen een buikje?
Bedenk wel dat om af te vallen niet alleen het fitness apparaat wat je kiest belangrijk is. Het is een lange strijd om je buikje kwijt te raken en er zijn nog andere factoren die kunnen helpen om je buikje kwijt te raken.

Welk fitness apparaat is het beste om vet mee te verbranden?

Wanneer we kijken naar de fitness apparaten waarop je de meeste calorieën je kunt verbranden komen we uit op de volgende top 5 van cardio apparaten.

  • Roeitrainer
  • Loopband
  • Spinningfiets / Airbike
  • Crosstrainer
  • Hometrainer

Echter is dit lijstje makkelijk te maken. De complete werkelijkheid is wat genuanceerder en vereist een wat uitgebreider antwoord.

Hoeveel calorieën je verbrand is namelijk niet alleen afhankelijk van welk fitness apparaat je gebruikt. Ook de intensiteit en duur van jouw workout bepalen hoeveel calorieën je verbrandt.

Daarbij komt ook nog eens dat je misschien wel veel calorieën verbrand, maar dat het heel veel uit maakt op welke intensiteit je traint. Dat bepaald namelijk of je vet verbrand of koolhydraten. We leggen dat verderop uit.

De crosstrainer is dus een geschikt apparaat om buikvet kwijt te raken. Je hoeft niet persé een hele dure crosstrainer te kopen. Een goedkope crosstrainer is om te beginnen met het verbranden van buikvet zeker zo effectief.

Buikvet verbranden: een kwestie van lange adem

Het verbranden van buikvet is letterlijk en figuurlijk een kwestie van lange adem. Verwacht niet op korte termijn resultaat. De ervaring leert dat buikvet er waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag is gekomen, en je het dus ook niet van de ene op de andere dag kwijt bent.

Stel ook haalbare doelen. Een sixpack is niet voor iedereen weg gelegd. Gewoon wat centimeters buikomvang verliezen is sowieso al een hele vooruitgang. Denk buiten het schoonheidsideaal ook aan jouw gezondheidswinst. Door meer te trainen neemt je vetpercentage af, maar je spieren. hart en longen worden sterker.

Wat belangrijk is dat je een vorm van bewegen kiest die bij jou past. Als dat bewegen op een crosstrainer is prima! Misschien verbrand je meer op een ander cardio apparaat, maar als je het uiteindelijk op een crosstrainer langer leuk blijft vinden zit daar jouw winst. Je gaat het dan namelijk ook veel langer volhouden.

Buikvet verbranden is een kwestie van lange adem
Zet door en heb geduld als je van je buikje af wilt

Kies de juiste vorm van trainen

Belangrijk bij jouw workouts op een fitness apparaat is dat je op de juiste manier traint. Is jouw doel vet verbranden en jouw buikvet kwijt te raken dan zijn langere rustige trainingen het meest effectief.

Train je met een lage hartslag dan heeft jouw lichaam genoeg zuurstof om vet te verbranden. Vet verbranden kost ongeveer twee keer zoveel zuurstof als koolhydraten verbranden. Train je te hars dan schakelt jou lichaam over van vetverbranding op het verbranden van koolhydraten, deze worden na de training als je eet gelijk weer aangevuld.

Verbranden van buikvet – belangrijk om te weten

Evenwicht is belangrijk. Wat er aan calorieën verbrand wordt moet in evenwicht zijn met wat je inneemt aan calorieën. Heb jij een buikje, dan heb je dus een teveel aan buikvet. Waarschijnlijk komt dit doordat dit evenwicht er jarenlang niet geweest is. Er is dus heel lang meer in gegaan dan dat er uit gegaan is.

Buikvet verbranden - ongezonde snacks laten staan

Ga je meer bewegen dan dat je gewend was, dan verbrand je ook meer. Ga dan dus niet meer eten, want dan raak je niet van je buikvet af.

De oplossing is minder en gezonder eten. Daar zijn hele boeken vol over geschreven, dus verdiep je in jouw voedingspatroon. Vaak weten we zelf al waar het mis gaat. Begin met skippen van alle ongezonde tussendoortjes en vervang dit door bijvoorbeeld fruit. Dat is een begin.

Ook is het een slechte gewoonte om iedere keer als je trek hebt direct te eten. Je mag voor een maaltijd best een uurtje trek hebben. Des te lekkerder smaakt jouw maaltijd.

Buikje verminderen – buikspieren trainen

Wil je jouw buikje kwijt, dan is het goed niet alleen de focus te leggen op het verbranden van buikvet. Wanneer je ook aandacht besteed aan het trainen van je buikspieren dan komt dit ten goede aan je houding.

Je staat beter rechtop en kan je buikspieren makkelijker en langer aanspannen. Ook al heb je dan nog een beetje buikvet, door jouw houding lijk je slanker.

Wil je jouw buikspieren buikspieren sterker maken, dan is een roeitrainer misschien het beste cardio apparaat. Daarmee train je tijdens jouw cardio workout je core (buik- en rugspieren) relatief meer dan met andere cardio apparaten.

Conclusie buikvet verbranden apparaat

Ik denk dat we nu een heleboel informatie over de 3 woorden buikvet, verbranden, apparaat hebben gegeven. Wil je buikvet kwijt raken hou dan rekening met het volgende:

  • Stel je er op in dat buikvet kwijt raken een kwestie is van lange adem
  • Kies een fitness apparaat die bij je past, zo houd je het lang vol
  • Stel reële doelen
  • Pas je voeding aan, wat er niet in gaat hoeft er ook niet af
  • Train je buikspieren voor een betere houding

Meer informatie

Misschien is het ook interessant voor je om te lezen hoe je kunt afvallen met crosstrainer en over crosstraine calorieën verbranden

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.