☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Focus Fitness Fox 5 iPlus – nader bekeken

Wanneer je misschien een Focus Fitness Fox 5 iPlus kopen wilt, lees dan snel verder. Wij bekeken deze crosstrainer en geven ons onafhankelijk oordeel. Dit oordeel is mede gebaseerd op Focus Fitness Fox 5 iPlus review van gebruikers.
Op het moment van schrijven is deze Fox 5 iPlus nog eens aantrekkelijk afgeprijsd.
Het merk Focus Fitness is een bekend en vertrouwd merk. Het is het huismerk van Betersport en heeft een hele range aan crosstrainers in verschillende prijsklassen.

Over de Focus Fitness Fox serie

De Fox serie van Focus Fitness bestaat uit de Fox 1, de Fox 3 en de duurste uit de serie, de Fox 5. Deze review gaat over de Fox 5 iPlus. Dat is er ook nog de Focus Fitness Senator iPlus. De Fox serie zijn allemaal rear-driven, de Senator is front-driven.

Welke van de modellen het beste bij jou past is een inschatting die je zelfmoet maken. Dat is namelijk onder andere afhankelijk van jouw budget, lengte en gewicht ende intensiteit van trainen. Duurder wil niet altijd zeggen dat dat beter bij jou past.

Wat wij proberen is zoveel mogelijk informatie geven en jou helpen met het maken van de juiste keuze. Dat doen we ook door crosstrainers onderling te vergelijken en alternatieven te bieden.

Focus Fitness Fox 5 iPlus review

De eerste indruk is dat de crosstrainer er niet bijzonder spectaculair uit ziet. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het gaat er om dat hij doet waar hij voor gemaakt is. Het is met zijn 68 kg aan gewicht in ieder geval een stabiele en degelijke crosstrainer.
De crosstrainer is geschikt voor mensen tot 150kg, ben je langer dan 195 cm dan zouden wij deze crosstrainer niet aanraden.

De hartslagmeting gaat door middel van sensoren op de handvaten, onze ervaring is dat op deze manier geen nauwkeurige hartslag kan worden gemeten. Wij adviseren dan ook om je hartslag op een andere manier te meten. Je kan een borstband of sporthorloge koppelen.

Focus Fitness Fox 5, Fox 5 HRC of Fox 5 iPlus kiezen?

Voordat je besluit weke van de drie Fox 5 crosstrainers je gaat kopen, is het misschien goed als je eerst weet wat het verschil is tussen deze 3 uitvoeringen van de crosstrainer. De basis is het zelfde, de Focus Fitness Fox 5 HRC wordt geleverd inclusief een hartslagband en de Fox 5 iPlus crosstrainer met de mogelijkheid om crosstrainer apps te gebruiken.

Wil je alleen maar bewegen zonder poespas, gewoon starten en gaan, geen gedoe met hartslagband aansluiten of de fitness app te starten, dan is de standaard Fox 5 de juiste keuze. Waarom betalen voor iets wat je toch niet gebruikt?

Wil je op hartslag kunnen trainen, dan vinden wij dat je altijd een borstband moet gebruiken. De handsensoren meten de hartslag minder precies en je houdt je handen niet altijd op de sensoren dus wordt je hartslag niet continue gemeten. Met een borstband dus wel, als je op hartslag traint wil je wel trainen op de juiste hartslag.

Wil je crosstrainer apps gebruiken dan is dus de iPlus jouw keuze. Met apps kan je in een ‘virtuele’ wereld trainen. Dat kan jouw trainingen leuker, maar ook efficiënter maken. Vaak is wel een abonnement nodig, dus zit je aan maandelijkse kosten vast en je moet wel altijd even de koppeling maken en een programma kiezen. Er is een groep mensen die dat lastig vindt.

Focus Fitness Fox 5 iPlus review samenvatting

Het is altijd interessant om naar reviews van gebruikers te kijken. Je kan daar veel informatie uit halen. Wij hebben de belangrijkste opmerkingen voor je samengevat.

De meeste gebruikers zijn enthousiast over hun Fox 5 crosstrainer. Ze geven aan dat hij zeer stabiel is en geluidloos werkt. Er wordt wel aangegeven dat de Fox 5 best zwaar is om naar boven te brengen.
Het in elkaar zetten is een uurtje werk maar goed te doen. De crosstrainer is door de transportwieltjes makkelijk te verplaatsen

Beoordeling

Een degelijke crosstrainer voor intensief thuisgebruik. Niet aanbevolen als je langer dan 195 cm bent. Hartslagmeting kan je het beste met een sporthorloge of borstband doen. De ingebouwde sensoren zijn onnauwkeurig.

Door Henk van Sportmedia365

Prijs / kwaliteit
Stabiliteit
Trainingsmogelijkheden
Geluid

Summary

4.8

Over Focus Fitness

Focus Fitness is een Nederlands merk en één van Betersports eigen merken. Het andere eigen merk van Betersport is Senz Sports. Het merk Focus Fitness heeft een heleboel fitness producten in hun portfolio, waaronder dus crosstrainers.

Met de Focus Fitness Fox serie, zetten ze een serie crosstrainers in de markt die de concurrentie met an dere merken aan kan is onze ervaring. Zoek je een crosstrainer voor thuis dan zit er zeker wel een passend model tussen.

Ervaringen met Betersport zijn dat de medewerkers zeer deskundig zijn en je graag verder helpen. Mocht zich een probleem voordoen met jouw crosstrainer, want dat kan natuurlijk altijd gebeuren, dan zal dat altijd naar tevredenheid opgelost worden. Ook buiten de garantie periode.

Veel gestelde vragen

Ik zie veel prijsverschil in de aangeboden Focus Fitness Fox 5 crosstrainers, hoe kan dat?

Er zijn drie verschillende uitvoeringen, de standaard Focus Fitness Fox 5, de Focus Fitness Fox 5 HRC en de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Het gaat om dezelfde crosstrainer, maar de HRC is incl. borstband en de iPlus kan gebruikt worden met crosstrainer apps. Daardoor ontstaan de prijsverschillen

Moet ik de Focus Fitness Fox 5 kiezen of de Focus Fitness Fox 5 iPlus?

Je koopt dezelfde crosstrainer, dus dezelfde goede kwaliteit. Wil je niet met apps trainen, dan ga je voor de standaard Fox 5 crosstrainer. Dat scheelt toch weer geld. Wil je apps kunnen gebruikn koop dan de Fox 5 iPlus crosstrainer.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.