☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Crosstrainer apps – Welke crosstrainer app gebruiken?

Er zijn zoveel crosstrainer apps dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Wanneer je op een crosstrainer gaat trainen is soms het gebruik van een crosstrainer app een nuttige toevoeging. Welke crosstrainer app je kunt gebruiken hangt altijd af van welke crosstrainer je gebruikt.
Een crosstrainer app maakt jouw training leuker en efficiënter en zorgt ervoor dat je beter gemotiveerd blijft om lekker te trainen. Op deze manier kan je makkelijker jouw fitness doelen bereiken.

Sommige merken crosstrainers hebben hun eigen apps die alleen op crosstrainers van dat specifieke merk te gebruiken zijn. Er bestaan ook apps die gemaakt zijn door appbouwers die onafhankelijk zijn van het merk van de crosstrainer. Uiteraard moet jouw crosstrainer dan wel die app ondersteunen.
Ook is er een onderscheid te maken tussen gratis en betaalde apps.

Inmiddels zijn er veel crosstrainer apps op de markt. Wij proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de apps en hun mogelijkheden.
Ga je een crosstrainer kopen dan is het verstandig van te voren te bekijken welke app je zou willen gebruiken en of dat kan met de crosstrainer die je op het oog hebt.
Heb je al een crosstrainer in huis dan ben je beperkt in de keuze, je kan dan alleen kiezen uit de apps die beschikbaar zijn voor jouw crosstrainer.

Alle crosstrainer apps op een rijtje

Alle apps die we beschrijven zijn beschikbaar voor zowel iOS als Androïd. Wanneer dit niet het geval is geven we dat duidelijk aan bij de beschrijving van de app.

 • Bowflex JRNY app: geschikt voor Bowflex fitnessapparaten
 • DKN Motion: geschikt voor DKN fitnessapparaten
 • Fit hi way: o.a. geschikt voor FlowFitness en Tunturi fitnessapparaten
 • iConsole-app: geschikt voor Flowfitness i-model fitnessapparaten
 • iFit-module: geschikt voor ProForm en NordicTrack fitnessapparaten
 • Kinomap: geschikt voor o.a. Focus Fitness crosstrainers met iPlus module en FlowFitness fitnessapparatenn

Bowflex JRNY app

Deze speciaal voor Bowflex ontwikkelde app claimt dat het jou helpt bij jouw trainingen. Met name feedback over door jou uitgevoerde trainingen en andere gezondheidscijfers (slaap) gaat voorkomen dat je te hard of niet hard genoeg traint. Zo wordt b.v. overtraining voorkomen.

Deze app kost € 14,95 per maand of € 150,- per jaar. Bij een jaarabonnement hoef je pas na 60 dagen te betalen en kan je besluiten dit niet te doen. Zo heb je een proefperiode van een kleine 2 maanden.
Bekijk de video en lees verder wat je voor dit betaalde account krijgt. Je kan met maximaal 6 gebruikers (op één machine!) gebruik maken van dit betaalde abonnement.

Wat is er allemaal mogelijk binnen deze app:

 • Video workouts
  Je kan video’s selecteren van workouts die door trainers worden gegeven.
 • Fitness assesments
  Door tests uit te voeren, wordt snel duidelijk wat jouw fitness niveau is. Dit geeft de app informatie om op maat gemaakte workouts samen te stellen en een trainingsdoel specifiek voor jou te bepalen.
 • Social
  In de betaalde versie kan je in een virtuele wereld tegen andere sporters trainen en jouw prestaties met die van anderen vergelijken
 • Andere apps koppelen
  Jouw trainingsdata kunnen doorgegeven worden naar een heleboel andere fitness apps. Denk aan b.v. Runkeeper, MyFitnessPall
 • Dynamische coaching
  Op basis van eerdere trainingsresultaten bepaalt de virtuele coach op maat gemaakte trainingen. Ook staat deze coach virtueel langs de kant om jou aan te moedigen om te versnellen, of juist wat rustiger aan te doen als dat nodig is
 • Radio luisteren
  Wat ons betreft niet de belangrijkste optie, maar het zit er bij 😉

Fit Hiway

De Fit Hiway app is gebaseers op de iConsole app. Deze Fit Hiway app is gratis. Het accent van Fit Hiway ligt op het gebruiksgemak bij het bedienen van jouw crosstrainer. Wanneer je (via Bluetooth) verbinding maakt met jouw crosstrainer, dan kan je via de app je weerstand aanpassen.
Je kan trainingsprogramma’s maken en uitvoeren, dat van jouw trainingen worden gelogd en kan je delen op social media als je dat wilt.
De route functies werken op basis van iConsole, hierbij wordt gebruik gemaakt van Google Maps en Streetview. Nadeel is dat je route niet ‘vloeiend’ getoond wordt hierdoor.
Wil je wel graag routes volgen met realistische beelden die vloeiend verlopen dan kan je kiezen voor een betaalde app zoals b.v. Kinomap.

iConsole+ app

De iConsole app is geheel gratis. Je moet wel over een crosstrainer beschikken die overweg kan met de iConsole. Er zijn meerdere merken crosstrainers die dat kunnen. Onder andere crosstrainers van het merk Flowfitness, Hammer en Virtufit. Check wel welke modellen dat zijn, want niet iedere crosstrainer is compatibel. Deze app is alleen beschikbaar in het Engels.

Je kan eerst een gratis account aanmaken. Vervolgens wordt je gevraagd je leeftijd, gewicht, lengte etc. in te vullen. Deze gegevens worden gebruikt om jouw trainingen en resultaten op jou specifiek af te stemmen.
Je kan een draadloze borstband gebruiken om jouw actuele hartslag tijdens de workout te meten.
Voordat je een training start zet je de display op jouw crosstrainer aan, je zorgt dat bluetooth op je telefoon of tablet aan staat en vervolgens verbind je jouw crosstrainer met de app.

Is dat eenmaal gebeurd, dan kan je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Quickstart
 • Interval
 • Map my route
 • Constant power


crosstrainer app - iConsole+

De volgende crosstrainers kunnen overweg met de iConsole app:

Virtufit Crosstrainers
– Elite FDR 2.5i Semi-Pro
– iConsole Total Fit
– de iConsole CTR 2.1
– iConsole FDR 2.1

Flowfitness Crosstrainers

Hammer
Hammer Speed-Motion BT Crosstrainer

Crosstrainer apps – iFit app

De iFit app is beschikbaar voor NordicTrack, Pro-Form en Freemotion fitness apparaten, of dat nu een crosstrainer of roeitrainer is. Dus wanneer je meerdere soorten fitnessapparaten gebruikt, zorg dan dat ze met dezelfde app kunnen werken.
De iFit app is de eerste maand gratis, daarna betaal je €12.75 per maand.
Je krijgt voor dit bedrag:

 • Keuze uit duizenden verschillende workouts
 • Studio lessen, gegeven door instructeurs die je uitdagen, geweldige muziek en heel erg motiveren.
 • Live workouts, waarin trainers lessen geven en je stimuleren
 • Uitdagende workouts die je op plekken over de hele wereld laten komen via Google maps
 • Mogelijkheid om workouts te doen zonder een fitness toestel. Zoals b.v. yoga lessen en dumbbell bootcamps

Je koppelt je telefoon of tablet aan jouw iFit compatibel apparaat en je kunt hands free aan jou workout beginnen. Je kunt de competitie met andere sporters aangaan en je resultaten op een ‘leaderbord’ delen.

In deze video zie je hoe een workout er uit kan zien.

Kinomap

Kinomap is een bekende app op sportgebied. Deze app bouwer richt zich op meerdere sporten, zoals fietsen hardlopen en roeien. Wel moet jouw fitness apparaat geschikt zijn om aan deze app gekoppeld te kunnen worden.
De eerste 7 dagen zijn gratis, maar daarna moet je betalen om de Kinomap app te blijven gebruiken. Hoe meer verschillende sporten je beoefent des te voordeliger is het natuurlijk om daarvoor dezelfde app te gebruiken. Voor rond de 10 Euro per maand of 80 Euro per jaar (meest populaire optie) kan je gebruik maken van deze app.

Wat je krijgt aan mogelijkheden als je deze app gebruikt zijn de mogelijkheden:

 • Trainen over de hele wereld.
  Via duizenden video’s kan je vanuit jouw huis (virtueel) over de hele wereld (hard)lopen.
 • Train gestructureerd
  Met deze nieuwe mogelijkheden kan je efficiënt trainen, coaching, interval programma’s, FTP-testen en meer, maken dat mogelijk. Analyseer jouw trainingen achteraf m.b.v. de log
 • Deel je prestaties
  Laat zien wat je doet aan jouw volgers. Of dat nu binnen de Kinomap-community is of vanuit andere apps waar jouw log aan doorgegeven kan worden. Zoals b.v. Strava, Runkeeper, Training Peaks.
 • Ga de uitdaging aan met andere gebruikers door virtueel samen te trainen.

De volgende crosstrainers kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden met de Kinomap app:
Focus Fitness
– Fox 3 iPlus
– Fox 5 iPlus
– Senator iPlus

Tunturi routes

Het bekende fitness merk Tunturi heeft een eigen fitness app Tunturi routes waarmee je jouw training leuker en uitdagender maakt. De Tunturi app is in principe gratis, maar als je meer geavanceerde onderdelen wilt gebruiken moet je een abonnement afsluiten voor € 9,99 p/m.
De Tunturi is ook geschikt om te fietsen en roeien, dus mocht je buiten de crosstrainer om ook nog op andere manieren trainen dan kan dat.
De app voorziet in de volgende mogelijkheden:

 • jouw workout wordt een visuele belevenis
 • je kan virtueel de wereld rond, fietsend, crossend, rennend of roeiend
 • keuze uit tienduizenden video’s € 9,99 p/m
 • 15 video’s gratis
 • ga de competitie aan met anderen in zogenaamde challenges
 • internationale coach geven lessen
 • je kan nieuwe work-outs toevoegen aan jouw trainingen

Veel gestelde vragen over crosstrainer apps

Welke crosstrainer apps zijn er?

Bowflex JRNY, Fit Hiway, iConsole+, iFit, Kinomap, Tunturi routes….

Wat zijn de mogelijkheden van crosstrainer apps?

Er zijn veel verschillende crosstrainer apps met ieder weer hun eigen mogelijkheden zoals bijvoorbeeld:
– je krijgt de beschikking over heel veel trainingsprogramma’s
– virtuele routes over de hele wereld lopen met videobeelden
– virtueel lessen volgen gegeven door trainers
– virtuele coaching bij de opbouw van jouw training
– jouw prestaties loggen en eventueel delen met volgers
– virtueel deelnemen aan wedstrijden

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.