☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

MAXXUS crosstrainer CX 3.0 – onder de loep genomen

De MAXXUS crosstrainer CX 3.0 is een compacte crosstrainer. Ideaal dus wanneer je niet over veel ruimte beschikt. De leverancier geeft aan dat de uitganspunten bij het ontwerp waren ‘zo klein als mogelijk’ maar ‘zo groot als nodig’. Wij bekijken of de ontwerpers erin geslaagd zijn een crosstrainer te ontwerpen die ondanks dat hij zo compact is toch een fijne dagelijkse workout kan bieden.

MAXXUS crosstrainer CX 3.0 – algemene kenmerken en montage

De Maxxus crosstrainer CX 3.0 is een compact maar solide ogend fitness apparaat. Met zijn voetafdruk van 141cm lang en 68 cm breed past deze in ieder appartement. Hij is eenvoudig te verplaatsen door zijn transportwielen aan de voorkant van de crosstrainer.
Met een totaal gewicht van bijna 55 kg en een vliegwiel van 26 kg is deze crosstrainer stabiel genoeg voor personen van maximaal 135 kg lichaamsgewicht.

De montage moet je zelf doen, maar de meeste onderdelen zijn al voor gemonteerd. Wel geven gebruikers in hun review aan dat het goed is alle bevestigingen nog even goed ‘na te trekken’. Het is sowieso goed om een nieuwe crosstrainer na b.v. 2 weken gebruik nog eens na te lopen of alles goed vast zit en er niets los trilt.

Trainingscomputer en gebruik van de crosstrainer

De trainingscomputer heeft een LCD scherm met een beelddiagonaal van 13,6 cm. Op dit scherm heb je constant de beschikking over jou trainingswaarden. Je kan jouw hartslag aflezen door een separaat aan te schaffen borstband draadloos aan de monitor. Via Bluetooth kan je een telefoon of tablet als alternatieve display gebruiken. Dit kan met name een voordeel zijn als je de display niet goed afkunt lezen. Gebruikers geven in hun review aan dat het LCD scherm niet in alle omstandigheden even goed is af te lezen

De mogelijkheden van de trainingscomputer zijn:
– 12 voorgedefinieerde trainingsprofielen
– 1 constant Watt programma
– 3 handmatige programma’s
– 4 vrije geheugenplaatsen

Een keur aan trainingsmogelijkheden dus. Die mede door 16 verschillende weerstand niveaus heel veel mogelijkheden biedt. Afhankelijk van het trainingsprogramma wordt het weerstand niveau automatisch aangepast. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook compatibele apps gebruiken. Denk hierbij aan b.v. de iC+ training app.

Wat tijdens het gebruik opvalt is dat de Maxxus crosstrainer CX 3.0 heel weinig (bijna geen) geluid maakt. Dat is althans wat gebruikers in hun review aan geven. Dat maakt deze crosstrainer bijzonder geschikt voor mensen die in een appartement wonen. Dit voorkomt overlast voor de buren

Conclusie

De Maxxus crosstrainer CX 3.0 is een ideale crosstrainer wanneer je weinig ruimte hebt en geeft geen geluidsoverlast voor je buren. Je hebt voldoende mogelijkheden om gevarieerd te trainen. De nadelen die we genoemd hebben daar is overheen te komen.

Voordelen
De solide en toch compacte bouw van de crosstrainer
Veel variatie in trainingsmogelijkheden
Maakt heel weinig geluid

Nadelen
Het LCD scherm is niet altijd even goed af te lezen
Je moet voordat je start alle voor gemonteerde onderdelen even nalopen of ze goed vast zitten

Meer informatie

MAXXUS Crosstrainer CX 3.0 - Hometrainer - Belastbaar tot 135 kg

999,95
Gorillasports.nl
Prijs gecheckt op 22 april 2024 01:41

Bekijk alle crosstrainers van het merk MAXXUS

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.