☑️ Bekijk hier de beste crosstrainer aanbiedingen in de winkel k

Crosstrainer front of rear driven: wat is het verschil?

Crosstrainer front of rear driven kiezen, dat is één van de eerste keuze’s die je moet maken als je een crosstrainer gaat kopen. Maar wat is nu het verschil? En wat is nu beter?
Wij zetten de verschillen en voor- en nadelen voor je op een rijtje. Hopelijk helpt dit jouw verder op jouw zoektocht naar de besten crosstrainer voor jou.

Front driven

Een front driven crosstrainer is een crosstrainer waarvan de aandrijving aan de voorkant zit. De naam zegt het al. Maar wat zijn dan de eigenschappen van een front driven crosstrainer?

  • Vliegwiel zit aan de voorkant
  • Kortere lengtepas
  • Vlakkere elliptische beweging, vergelijkbaar met langlaufen
  • Weinig belastend voor de gewrichten
  • Neemt minder ruimte in, alhoewel je ook langere modellen hebt.

Rear driven

De eigenschappen van een rear driven crosstrainer zijn de volgende:

  • Vliegwiel zit aan de achterkant
  • Langere lengtepas
  • Minder vlakke pas, voelt aan als wandelen en hardlopen
  • Meer sportieve beweging
  • Is wat langer, dus neemt meer ruimte in

Front versus rear

Hierboven staan de eigenschappen van de front en rear driven crosstrainers. Echter er zijn zo veel verschillende uitvoeringen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Er bestaan front driven crosstrainers die langer zijn dan bepaalde rear driven crosstrainers.
Ook de lengtepas kan per model verschillen, ongeacht of het een front of rear driven crosstrainer is.

Crosstrainer front of rear driven – Conclusie

Het is lastig om te zeggen wat het beste is. Je ziet dat de duurdere modellen meestal front driven zijn. Dat wil niet zeggen dat front drive crosstrainers beter zijn. Je zult dus echt moeten kijken wel crosstrainers binnen jouw budget vallen. Vervolgens is het goed naar andere specificaties te kijken. Kies vervolgens de crosstrainer die de beste specificaties voor jou heeft. Ongeacht of dit nu een front of een rear driven crosstrainer is.

Bekijk de crosstrainers die binnen jouw budget vallen op onze site.

Crosstrainer365

Redactie

Wij zijn een enthousiast team van mensen die heel veel sporten en bewegen. We proberen dit enthousiasme over te brengen om andere mensen ook meer aan het bewegen te krijgen. Dat doen we door heel veel informatie te delen op verschillende websites. Deze crosstrainer365 website is daar één van.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.